Zaterdag 9 september 2017

Het was een dag met afwisselend weer. Nadat de ergste regen voorbij was hebben we de tram richting Noordplein gepakt. We hebben kookwinkel Kookpunt  bezocht, maar niets gezien wat we nodig hebben. Ze hebben helaas ook ons favoriete servies (Arzberg Tric) niet meer. Daarna hebben we door de wijk gewandeld en zijn we via Zwaanshals, Zaagmolenstraat, Jacob Catsstraat naar de Hofbogen gelopen. Onderweg hebben we bij de Vijverhofstraat we een rondje door de onlangs geopende overdekte markthal (Marché 010) gelopen. Hier kun je terecht voor al je verse en betaalbare boodschappen.  Bij de Hofbogen zijn we bij Lokaal 1e klas koffie wat wezen drinken. De worteltaart was heerlijk, smeuïg en met veel walnoten. De chai latte was ook lekker. Een fijne plek om een tijdje in goed gezelschap door te brengen!

20170909 Lokaal
Uitzicht vanaf ons tafeltje bij Lokaal
20170909 Lokaal
Chai latte en worteltaart

Via de Luchtsingel zijn we naar het centrum gelopen. Op het dak van de Hofbogen zagen we een kunstwerk van witte schapen staan.

20170909 Lokaal
bij de Luchtsingel
20170909 Lokaal
Luchtsingel
20170909 Lokaal
20170909 Lokaal
Kunstwerk bij Pompenburg

In het centrum bleek Hudson’s Bay inmiddels open te zijn (sinds deze week). Het is een ruime en licht warenhuis geworden. In de kelder zit Saks Off fifth, een koopjeswinkel van dezelfde eigenaar als Hudon’s Bay. Hier zagen we een doos met oranje/rode borden van Arzberg Tric, ons favoriete serviesmerk, staan voor een leuk prijsje en die hebben we gekocht.

Het is leuk om door je eigen stad te wandelen en weer nieuwe dingen te ontdekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.