Winterwandeling op het strand (27 december 2016)

Zondag 27 december 2016

Vandaag zijn we met de trein naar het strand van Hoek van Holland geweest. Hoek van Holland ligt zo’n 25 kilometer van het centrum van Rotterdam vandaan, maar is wel onderdeel van de gemeente Rotterdam. Dit vanwege het feit dat de havens van de Maasvlakte bij Rotterdam horen.

Met de metro en trein ben je ongeveer 45 minuten onderweg. Vanaf het station in Hoek van Holland is het nog een minuut of tien lopen naar het strand. Het was een stralende dag. We waren dan ook zeker niet de enige mensen op het strand.

Het was alweer een tijdje geleden dat we op het strand waren geweest en we zagen dat er nieuwe strandhuisjes gebouwd waren. Het lijkt erop alsof je zo’n huisje kunt huren. Lijkt me heerlijk om ‘s avonds op het strand uit te kijken.

De zee spoelde nogal wat schuim aan…

We hebben zelfs onszelf maar eens op de foto gezet 🙂

Vanaf het strand liepen we door de duinen terug richting het station. We kwamen langs een aantal ANWB-paaltjes met daarop zinnen uit een verhaal. Blijkbaar zijn deze paddestoelen onderdeel van de Zeeheldenroute, een wandelroute door Hoek van Holland. Op de paddestoelen lees je een verhaal over vroegere zeevaarders.

Waarschuwing:

Met ingang van 1 april rijdt er geen trein meer naar Hoek van Holland. Als je nu naar het strand wilt moet je vanaf Schiedam met de bus. Het spoor wordt de komende maanden omgebouwd tot metrolijn. Vanaf september kun je dan met de metro vanuit Rotterdam naar het strand.