Whiskydiner (8 februari 2018)

Donderdag 8 februari 2018

Via Facebook zag ik gisteravond dat er plekken waren vrijgekomen bij een whiskydiner. Het leek ons erg interessant en leuk om hier naartoe te gaan. Ik heb snel twee plaatsjes gereserveerd via Whiskybase. Vanaf de tram komen we langs dit lichtkunstwerk.

2018020 whiskydiner

Het whiskydiner is in restaurant Zino. We worden enthousiast verwelkomd door een van de eigenaren van Whiskybase. We mogen zelf een plaatsje kiezen en wij kiezen een tweepersoonstafeltje bij het raam. Als iedereen aanwezig is wordt uitgelegd hoe de avond in elkaar zit. We krijgen drie gangen eten en bij elke gang een andere whisky.

2018020 whiskydiner

De eerste gang is een salade. Hierbij krijgen we een glaasje Cameronbridge. Dit is een een graanwhisky. De whisky is lekker, maar de combinatie met het eten vinden wij niet zo geslaagd. Het lijkt alsof de whisky sterker van smaak wordt door het eten.

2018020 whiskydiner
2018020 whiskydiner

De tweede gang is een soort haggis. Hierbij krijgen we een glaasje Glenrothes cask strength. Het eten is een beetje saai, maar de combinatie met de whisky is best lekker.

2018020 whiskydiner
2018020 whiskydiner

De derde gang is vis, maar omdat ik geen vis lust krijg ik een schijf knolselderij. Daarbij krijgen we een glaasje Port Askaig 100% proof. Bij deze combinatie werd de smaak van de whisky sterker en daardoor smaakte het eten mij niet zo goed.

2018020 whiskydiner
2018020 whiskydiner

We hebben een gezellige avond gehad, maar we hadden al snel door dat wij de combinatie van whisky met eten niet zo lekker vinden. Bij elk gerecht hadden we het gevoel dat de combinatie elkaar niet versterkte, maar soms zelfs tegenwerkte. Bij een driegangenmenu hadden we trouwens als afsluiting iets zoets verwacht. Ik was wel benieuwd wat voor zoete combinatie je met whisky kunt maken.

We lopen nog even naar Whiskybase om het diner te betalen. We doen onszelf een flesje Port Askaig cadeau. We houden van rokerige whiskies en deze was erg lekker.