Rondleiding door de Markthal (4 september 2016)

Zondag 4 september 2016

In het eerste weekend van september waren de Wereldhavendagen in Rotterdam. Sinds we in 2012 in Rotterdam zijn komen wonen gaan we elk jaar op excursie. Zo gingen we dit jaar o.a. op excursie naar de Markthal. Dit gebouw is ontworpen door architectenbureau MVDRV en werd in 2014 opgeleverd. De Markthal is een mix van marktkramen en appartementen. In de hal zelf is het grootste kunstwerk ter wereld te zien. Dit kunstwerk heet Horn of Plenty en is 11.000 m2 groot. Het kunstwerk is ontworpen door Arno Coenen & Iris Roskam.

20160904 Markthal
20160904 Markthal

De rondleiding komt ook achter de schermen van de Markthal. Zo komen we in de parkeergarage. Hier mogen de medewerkers parkeren. Je vind hier ook de toegang tot de koelruimtes en tot de afvalcontainers.

Met de roltrap gaan we naar beneden in de openbare garage. We komen langs vitrines met archeologische voorwerpen die gevonden zijn tijdens de bouw van de Markthal. Dit wordt de Tijdtrap genoemd.

Bij twee bedrijven in de Markthal mogen we wat komen proeven. Bij Cheese & More mogen we wat stukjes kaas proeven. Hier verkopen ze veel ronde kaasjes die toeristen makkelijk mee naar huis kunnen komen. Er zijn verschillende smaken van kaas, ook minder bekende smaken. Ik vind de pestokaas geweldig lekker.

Daarna gaan we naar de Chocolate Company. Hier verkopen ze o.a. bonbons en chocolade in verschillende smaken voor warme chocolademelk. We mogen bonbons proeven. Jammie!

Tijdens de rondleiding komen we ook op de eerste verdieping. Hier hebben we mooi uitzicht op de drukte in de Markthal. Als je naar het dak kijkt zie je dat sommige appartementen een raampje hebben dat uitkijkt op de markthal.

20160904 Markthal
20160904 Markthal
20160904 Markthal
20160904 Markthal

We zijn sinds 2014 vaker in de Markthal geweest, maar elke keer als ik hier kom word ik vrolijk van het kunstwerk. Ik vind het geweldig! Je krijgt het gevoel dat je Alice uit Alice in Wonderland bent.