Verjaardagswandeling door Rotterdam (5 april 2016)

Dinsdag 5 april 2016

Vandaag ben ik jarig. We zijn allebei vrij en we willen wat leuks gaan doen. We besluiten om langs de Hofbogen te gaan wandelen. De Hofbogen is een spoorwegviaduct waar geen treinen meer overheen rijden. Het hele viaduct is 2 kilometer lang. Maar eerst gaan we dim sum eten bij Grand Garden (Aert van Nesstraat 4). Om bij het restaurant te komen moet je de lobby van NH hotel Atlanta inlopen. De eetzaal ziet er ouderwets uit, met grote kroonluchters. Aan het feit dat de eetzaal bijna altijd vol zit, ook op doordeweekse dagen, kun je merken dat je hier goed kunt eten.

20160405 - 1

Na de heerlijke lunch beginnen we aan onze wandeling. We lopen vanaf het restaurant via de Coolsingel naar Hofplein. Daar gaan we rechtsaf en komen al snel bij de Luchtsingel. Via de Luchtsingel kun je gemakkelijk van het centrum naar Rotterdam noord wandelen. Deze voetgangersbrug is 390 meter lang en gaat over de spoorlijnen heen.

20160405 Rotterdam
20160405 Rotterdam

Aan de andere kant van de Luchtsingel beginnen de Hofbogen. In dit beginstuk zitten een aantal restaurants en winkels. De ruimtes onder het spoorviaduct zijn gerenoveerd. We wandelen verder naar het noorden. We zien overal kleine bedrijfjes in de ruimtes onder het viaduct zitten. Onze wandeling stopt als we vlakbij de A20 komen.

20160405 - 4

We zoeken een tramhalte en gaan terug naar het centrum. Bij Koekela halen we nog een verjaardagsgebakje voor als we straks thuis op de bank zitten uit te rusten van deze wandeling.

20160405 - 6

Dit was een heerlijke verjaardagswandeling. Een paar dagen later gaan we uit eten voor mijn verjaardag. Wij hebben de traditie dat degene die jarig is bepaalt waar we gaan eten en dit ook betaalt. Ik heb gekozen om te gaan eten bij HMB op de Kop van Zuid. Dit restaurant zit onder in het gebouw De Rotterdam. We nemen de tram naar de stad en wandelen daarna de Erasmusbrug over. Ik vind het heerlijk om over deze brug te wandelen en te genieten van het uitzicht.

20160409 - 5

Bij HMB eten we heerlijk. We vinden het leuk om verrast te worden en daarom kiezen we voor een meergangenmenu, met daarbij een wijnarrangement. Terwijl we eten genieten we van het uitzicht…

20160409 - 9

Na afloop van deze gezellige avond gaan we met de watertaxi naar huis. Ik vind dit een van de leukste dingen die je in Rotterdam kunt doen. Het is maar een paar minuten varen naar huis, maar het is geweldig om in het donker zo thuisgebracht te worden.

20160409 Rotterdam
20160409 Rotterdam