Rotterdam 2022 (24 t/m 30 januari)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. In dit weekoverzicht van 24 t/m 30 januari laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Rotterdam hebben gedaan.

Dinsdag 25 januari

Vanavond hebben we een avondwandeling door het Lloydkwartier gemaakt.

Woensdag 26 januari

De horeca mag weer hopen. Om dat te vieren zijn we vanavond bij Verhip wezen eten. Een paar dagen later werden we ‘s ochtends wakker van brandweersirenes. Er was brand aan de achterkant van Verhip waardoor de keuken schade opliep. Verhip was daarna wekenlang dicht om de schade te verhelpen. Dat was zo balen voor ze…

Donderdag 27 januari

Het was al donker toen we een wandeling door het Lloydkwartier maakte. Het water staat aardig hoog.

Vrijdag 28 januari

Bij Oase in Schiemond staat een fascinerend houten kunstwerk. Het heet Compression en is van The architecture circus. Ik was in Schiemond bij Pineut om een Too Good to Go-box op te halen. Die is te zien op de laatste foto. Daarna via de kade terug naar huis gewandeld.

Zaterdag 29 januari

Behalve horeca zijn ook musea weer open. Wij hebben direct een tijdslot gereserveerd voor Kunsthal Rotterdam. Ik had het erg gemist om naar een museum te kunnen. We zijn eerst naar de tentoonstelling Calder Now geweest over het werk van Alexander Calder. Een van de fascinerendste kunstwerken in deze tentoonstelling is It happens when the body is anatomy of time (2000) van Ernesto Neto. Stoffen kolommen hebben specerijen aan hun voet liggen en dat trekt langzaam omhoog in de stof. Het rook hier heerlijk naar o.a. kaneel en kardemon.

Daarna hebben we de tentoonstelling Deep in Vogue bekeken.

tentoonstelling Calder Now
tentoonstelling Calder Now
tentoonstelling Calder Now
tentoonstelling Deep in Vogue
tentoonstelling Calder Now
tentoonstelling Calder Now
tentoonstelling Deep in Vogue

Na ons museumbezoek zijn we via het Museumpark naar de stad gewandeld. Bij Heilige Boontjes hebben we koffie en chai latte gedronken met wat lekkers erbij.

Depotgebouw
bij Heilige Boontjes