Dagje Rotterdam (31 maart 2012)

Zaterdag 31 maart 2012

Eind maart zijn we weer een dagje naar Rotterdam geweest om door wat wijken te wandelen. Het was slecht weer: het waaide hard, de lucht was donker en het regende veel. We zijn eerst naar de wijk Noordereiland gegaan. In de stromende regen en harde wind zijn we de Willemsburg over gewandeld. Gelukkig klaarde het weer een beetje op toen we op het eiland kwamen. We hebben hier rondgewandeld. Er staan best aardig gebouwen, maar er zijn, voor zover wij zien, geen cafeetjes of andere leuke dingen. Noordereiland komt over als een wat saaie woonwijk. Het uitzicht op de stad is wel mooi, want je kijkt over het water heen.

20120331 Rotterdam
Willemsbrug
20120331 Rotterdam
uitzicht vanaf Willemsbrug op Noordereiland en Erasmusbrug

Vanaf het Noordereiland zijn we terug gewandeld richting de wijk Stadsdriehoek. Dit is onderdeel van het centrum van Rotterdam. We zijn langs de kubuswoningen gelopen. Hier staan er ook een paar van te koop en ze zien er interessant uit. Een van de kubuswoningen is ingericht als een museum, maar er gaat net een grote groep toeristen naar binnen, dus dat doen we wel een andere keer.

Aan het water bij de kubuswoningen zijn cafe’s en restaurants te zien. Dit deel van de wijk spreekt ons niet zo aan. De kubuswoningen liggen op een druk punt, bij station Blaak, boven de weg Blaak en vlakbij een uitgaansgebied. Kan dus lawaaiig zijn…

20120331 Rotterdam
kubuswoningen

We gaan naar de wijk Lloydkwartier. Deze wijk is ons aangeraden door een voormalige collega van Christof. De gebouwen in deze wijk hebben een industrieel en scheepvaartverleden. Aan het einde van de negentiende eeuw vertrokken vanaf hier de schepen van Hollandsche Lloyd naar Nederlands-Indiƫ. In de stromende regen en storm lopen we hier rond. Het uitzicht over de Maas is geweldig.

Dit vinden we een interessante wijk, waar we ons graag meer in willen gaan verdiepen. De mix van industriele en moderne gebouwen spreekt ons zeker aan.

20120331 Rotterdam
Schiecentrale (voormalige electriciteitscentrale)
20120331 Rotterdam
voormalig pakhuis (St. Job)
20120331 Rotterdam
gebouw van het Scheepvaartcollege
20120331 Rotterdam
scheepswerf
20120331 Rotterdam
uitzicht op de Euromast