Lost in translation kijken bij Cinema Culinair (20 januari 2018)

Zaterdag 20 januari 2018

We zijn vanavond in hotel nHow in het gebouw De Rotterdam in Rotterdam. We gaan naar een avond van Cinema Culinair, waarbij we de film Lost in translation gaan bekijken met bijbehorende drankjes.

We gaan naar een zaal op de zesde verdieping. We worden hier opgewacht door Harold, een van de organisatoren. We hebben een plekje op de achterste rij. Er staan lange rijen tafels met daarop een lampje, glazen en flesjes. Het ziet er feestelijk uit.

20180120 cinema culinair

De flesjes zijn genummer zodat je weet wanneer je welk flesje moet openmaken. Als iedereen aanwezig is vertelt Harold hoe het vanavond zal gaan. Als er een drankje gedronken gaat worden verschijnt er rechtsboven in beeld een cijfer. Dan hebben we zo’n 20 seconden om het juiste flesje te pakken en in te schenken. Tegelijkertijd met de filmpersonages drink je dan je drankje.

20180120 cinema culinair

De film hebben we vaker gezien, maar het is een leuke film die zich afspeelt in een hotel in Tokyo. Het is bijzonder om tegelijk een drankje te drinken met de mensen in de film. Het was een leuke avond! Cinema. Culinair doet ook aan filmdiners en dat lijkt me ook erg leuk.

Vanuit de zaal hebben we mooi zicht op de Erasmusbrug. De locatie is goed gekozen, omdat de film zich ook een hotel afspeelt.

20180120 cinema culinair