Kreeftenweek bij De Machinist (18 juli 2018)

Woensdag 18 juli

Twee keer per jaar organiseert De Machinist een kreeftenweek. Op het menu staan halve kreeften bereid op 4 verschillende manieren. Zo’n halve kreeft kost 8,50 euro. Christof houdt van kreeft, maar ik niet. Gelukkig kun je ook van de gewone menukaart bestellen.

Voor de kreeftenweek moet je reserveren en dat deden we netjes. Het is ook echt nodig, want het restaurant zit goed vol op de avond dat wij hier gaan eten. We beginnen met een glaasje rode wijn (Tempranillo). Christof kiest op welke manier hij zijn halve kreeften klaargemaakt wil hebben. Ik kies het Oosters buikspek.

Het is erg lekker, maar bij het Oosters buikspek mis ik noedels of iets dergelijks. Ik heb nu een bord met buikspek en taugé. Het komt over als een salade. Ik eet er nu frietjes bij die Christof bij zijn kreeft heeft gekregen.

Als toetje kiezen we voor het kaasplankje en een glaasje Pedro Ximenez. Een mooie afsluiting!

20180718 De Machinist
Het is kreeftenweek!
20180718 De Machinist
koude kreeft en kreeft op oosterse wijze
20180718 De Machinist
oosters buikspek

Bij de ingang, tegenover de balie van de receptie, van De Machinist zit een kleine boekwinkel. De boekwinkel is in filiaal van boekhandel Van Gennep. Als de receptioniste niet aanwezig is zitten de boekenkasten op slot.

20180718 De Machinist
20180718 De Machinist