Koningsdag (27 april 2018)

Vrijdag 27 april 2018

Het is vandaag Koningsdag. Het weer is niet geweldig vandaag, het is bewolkt en een graad of 14 graden. We wandelen via de Heemraadssingel naar het Heemraadsplein. Halverwege de Heemraadssingel horen we het live optreden dat bij café Stijn staat. Op een deel van het Heemraadsplein is het Tropical Kingsday. Er staat een bandje te spelen en er zijn tropische hapjes en drankjes te koop. Op de rest van het plein is er een vrijmarkt. Op sommige plekken is het loopgedeelte maar een meter breed en dat betekent voetje-voor-voetje lopen. We verbazen ons over de verschillende soorten dingen die mensen proberen te verkopen. We zien niets wat we willen hebben.

Daarna wandelen we via de Nieuwe Binnenweg naar het centrum. Het grootste deel van de Nieuwe Binnenweg is stil. Af en toe is er een eettentje open en wordt er muziek gespeeld. Vanaf de kruising met de Mathenesserlaan is de weg afgesloten. Het is hier ook een stuk levendiger.

We willen ergens wat gaan drinken, maar de terrasjes waar we langs komen zitten vol. We besluiten naar Dudok te gaan. Hier is volop plek. Sowieso is het niet heel druk in het centrum. Veel winkels zijn vandaag dicht. Vlakbij Dudok, bij 3e Westewagenhof, komen we langs een mooie muurschildering.

We kiezen een tweepersoonstafeltje en bestellen een wijntje, met daarbij een plankje worst. Heerlijk!

20180427 Rotterdam
20180427 Rotterdam