Zondag 30 december

Sinds begin december is hier vlakbij, in het park bij de Euromast, China Light Rotterdam (een Chinees lantaarnfestival). Voor het opbouwen van de 35 objecten zijn 46 Chinese kunstenaars een aantal weken bezig geweest. Vanuit onze slaapkamer zien we een gekleurde gloed, maar het is te ver weg om de kunstwerken van dichtbij te bekijken. Eind december zijn we met onze oude buren uit Nijmegen hier naartoe geweest. Het was sprookjesachtig mooi: buiten is het donker en dan kom je door de verlichte poort in een wereld met allemaal verlichte figuren, zoals panda’s, eenden, een draak. Onze buurmeisjes vonden het zo mooi dat ze hier wel hadden willen blijven wonen 🙂

20121230 Chinese lantern festival
een tempel met olifanten

In Chiang Mai (Thailand) hebben wij ook zulke verlichte objecten gezien, o.a. een grote draak. Foto’s hiervan kun je vinden in onze bijdrage van 29 november 2011. Meer informatie over dit soort festivals in Azië is te vinden op wikipedia (in het Engels).

Helaas verdwijnt het alweer bijna. Op donderdag 14 februari is het de laatste keer dat de poorten open gaan. De objecten worden dan verkocht via marktplaats. De beginprijzen zijn vrij laag, bijvoorbeeld 15 euro voor een kleine panda, maar de objecten zijn populair. Voor een kleine panda liggen de biedingen inmiddels rond de 100 euro. Dus: je hebt nog twee weken de tijd om dit mooie lichtfestijn te komen bezoeken in Rotterdam!

20121230 Chinese lantern festival
uitzicht op de Euromast
20121230 Chinese lantern festival
een echte draak
20121230 Chinese lantern festival
lieve panda’s
20121230 Chinese lantern festival
Lotusbloemen in het water
20121230 Chinese lantern festival
een grote libelle
20121230 Chinese lantern festival - 77
verlichte poorten

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.