Weer terug naar huis (23 oktober 2009)

dit blog bevat affiliate links

Vrijdag 23 oktober

Vandaag staan we vroeg op en nemen we de bus vanuit ons hotel, Holiday Inn Tobu (affiliate link naar booking.com) naar het vliegveld. Op het vliegveld ontbijten we met een bagel. Het is druk bij het inchecken. Daarna gaan we taxfree shoppen. We kopen een origamiboekje voor onszelf. Als we Japanse whisky willen kopen blijkt dat niet te kunnen. We vliegen namelijk van Japan via Zwitserland naar huis en daarom mogen we blijkbaar geen vloeistof in grotere verpakkingen dan 100 ml meenemen. Dat is ontzettend balen!

In het vliegtuig zitten we op de voorste rij van economy en daarom hebben we veel beenruimte. Ik lees Temple of the Winds van Terry Goodkind uit en begin aan Time Raiders van Lindsay McKenna. De vlucht duurt lang…

In Zürich moeten we 3 uur wachten op ons volgende vliegtuig. We drinken wat koffie/thee en kopen chocoladetruffels en een fles whisky (Black bush van Bushmills). Toen we in het vliegtuig zaten bleef het vliegtuig nog een uur staan, omdat er geen plek voor ons is op het vliegtuig van Düsseldorf. Om half 9 ‘s avonds zijn we eindelijk in Düsseldorf. Mijn vader komt ons ophalen en we zijn om 22 uur bij mijn ouders thuis. Onze hond is erg blij om ons weer te zien. We drinken nog een wijntje en gaan daarna slapen. We zijn tenslotte al 20 uur wakker.