Wandelen in de Dandenong Ranges (29 augustus 2010)

Zondag 29 augustus 2010

Zondag 29 augustus zijn we wezen wandelen in een stuk van de Dandenong Ranges. We zijn met de trein naar Upper Ferntree Gully gereisd. Bij de VVV hebben we informatie gevraagd over wandelroutes. Ze raadde ons de toeristische 1000 steps aan. Vanaf het station zou het 5 minuten lopen zijn naar de picknickplaats, maar het bleek iets verder.

20100829 wandelen Dandenong Ranges
sneeuwklokjes – het wordt lente!

De parkeerplaats was groot en het kostte zo 5 minuten om bij het bos uit te komen. De route die we gingen lopen was ongeveer 3 km; waarvan de helft via traptreden. Het was een drukke route en de stenen trap was niet zo breed. Je kon met z’n twee√ęn naast elkaar lopen als er geen tegenliggers zouden zijn.

De trap was zwaar! Ik ben vaak gestopt om weer op adem te komen. En dan is het best frustrerend als je mensen voor een 2e keer langs ziet komen. Mensen die het als work out doen. Gelukkig waren er meer mensen die er moeite mee hadden.

De omgeving was mooi. Veel hoge varens en hele hoge bomen (mountain ash, een eucalyptusvariant). Blijkbaar de hoogste bloeiende planten van de wereld. Af en toe had je uitzicht over Melbourne en kon je Port Phillip Bay zien. Bovenaan stonden bankjes, even uitrusten!

20100829 wandelen Dandenong Ranges
eucalyptusbomen
20100829 wandelen Dandenong Ranges
een kakatoe
20100829 wandelen Dandenong Ranges
een stukje van de trap (zonder mensen)

Veel mensen gingen via de trap weer naar beneden, maar wij kozen voor het bospad. Een breed en steil pad. Een aanslag op de spieren! Onderweg hebben we kakatoe’s gezien. Ze maakten veel herrie.

Het was fijn om weer eens in een bos te zijn.