Vliegreis naar huis (14 juni 2001)

Donderdag 14 juni 2001

Het is inmiddels 22.45 uur Chicagotijd en we taxiën over Chicago Airport. Het loopt vandaag niet echt lekker, want we hebben inmiddels een uur of zes vertraging.

Vanmorgen liep om kwart voor 6 de wekker af. Na douchen en een ontbijtje met thee en een halve bagel hebben we rond kwart voor 7 al onze bagage naar beneden gesjouwd. Ons busje kwam een kwartiertje later, maar om half 8 stonden we op het vliegveld. Na het inchecken zijn we thee gaan drinken en gewacht tot het boarden begon rond 9 uur. Het vliegtuig zou om 9.35 uur vanaf San Francisco vertrekken, maar er moest eerst nog een engine check uitgevoerd worden. Hierdoor vertrokken we zo’n 45 minuten later, maar we zouden ons aansluitende toestel nog wel kunnen halen.

Maar de verwachtte aankomsttijd werd steeds later en uiteindelijk werd uitgeweken naar Minneapolis om bij te tanken. Dit brengt ons totaal aantal staten wel op 7. Om 16 uur Chicago-tijd zijn we hier geland en ongeveer 2 uur later vertrokken we voor de laatste anderhalf uur naar Chicago. Hier bleken we ons vliegtuig naar Amsterdam gemist te hebben en werden we overgeboekt naar een andere vlucht. Hiervoor moesten we naar gate C18 waar we overgeboekt werden op een vlucht van Kuwait Airlines naar Amsterdam. Met de handmatig geschreven tickets moesten we naar terminal 5, circa kwartier met de trein. Daar moesten we op zoek naar de balie van Kuwait Airlines. Hier werden onze gegevens overgenomen en toen liep de persoon van de vliegtuigmaatschappij die ons hielp zonder iets te zeggen weg. Onze paspoorten liet hij op de balie liggen en die hebben we maar snel teruggepakt. Na een minuut of vijf kwam er iemand met tickets terug en bleken we stoelen te hebben. Inmiddels was de balie gesloten en waren er mensen van onze vlucht die te laat waren. Met onze tickets moesten we snel naar de gate, want het inchecken was al begonnen.

Het vliegtuig vertrok aardig op tijd, maar vanwege onweer taxieden we weer terug naar de gate. Hier hebben we circa 2 uur doorgebracht in een bloedheet vliegtuig. We waren dan ook blij met onze Gatorade en nootjes.

Het is nu 5 over half 12 en we vliegen nu boven Chicago. Eindelijk zijn we dan aan de laatste etappe van onze reis begonnen. Nu nog een uurtje of acht vliegen en dan zijn we op Schiphol.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika