Vertrek uit Bungle Bungles (28 juni 2011)

Dinsdag 28 juni 2011

De volgende ochtend zijn we op pad gegaan naar de uitgang. We waren niet de enigen. We zijn de hele weg achter 8-9 auto’s aangereden. Nou ja rijden… het was meer stilstaan dan rijden. We hebben het dus extra rustig aan kunnen doen (max 30-35 km per uur) en het rechterachterwiel werd ook nauwelijks warm. In de drie dagen dat we in het park zijn verbleven was de weg nog slechter geworden maar was er beduidend minder water in de creeks en rivieren. De ergste rivier was zeker 10 centimeter gezakt. Helaas komen er voor 4×4 tour bussen het park in waardoor op zachte plekken flink diepe sporen zijn. Alleen op dezelfde plek als op de heenweg hebben we wat moeilijkheden. Deze keer door de diepe sporen waardoor op een overwacht moment de achterkant in eens een stuk naar rechts opschuift en de auto een flink stuk naar rechts begint te overhellen. Waarschijnlijk duurt dit maar een paar seconden maar we schrikken er wel van. Aan het einde van de weg blijkt het rechterachterwiel nauwelijks warm geworden te zijn.

20110628 vertrek Bungle Bungles

20110628 vertrek Bungle Bungles

20110628 vertrek Bungle Bungles

Op de snelweg richting Kununurra blijkt dat bij hogere snelheden het rechterachterwiel toch flink warm wordt. We rijden door tot het eerste roadhouse bij Warnum om te kijken of er daar een garage is die er naar kan kijken. Er blijkt een overstroming geweest te zijn (8-9 maanden geleden) waardoor de meeste mensen geĆ«evacueerd zijn en de garage is dus nog niet terug…. De mensen van het roadhouse waren niet bepaald behulpzaam en bijna onvriendelijk te noemen. Aangezien we er niets aan hebben om bij het roadhouse te blijven besluiten we verder te rijden en het wiel goed in de gaten te houden.

Bij het volgende roadhouse (100 km verder) stoppen we dus maar voor een lunch. Het personeel hier is beduidend vriendelijker. Uiteindelijk bereiken we Kununurra en gaan we direct naar de locale Mitsubishi dealer. Hier worden we zonder blikken en blozen verteld dat ze op zijn vroegst op de 18 juli ernaar zouden kunnen kijken. Okee je kunt het druk hebben en het kan hoogseizoen zijn maar toch niet bepaald een klantvriendelijke insteek. Er kan nog net een verwijzing naar een andere garage vanaf…

Bij de andere garage blijkt dat ze over ruim een dag tijd hebben en dus blijven we een extra nachtje in Kununurra… De auto blijkt geen directe problemen te hebben dus gaan we verder naar Darwin.

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-australia%2F9200000065139400&name=roughguides-australia”]