Naar huis (29 juli 2013)

We zijn van 7 t/m 29 juli op kampeervakantie in Schotland. Ons reisschema vind je hier.

Maandag 29 juli

De overtocht is zonder problemen en op maandagochtend zijn we weer in Nederland! We rijden naar huis. We willen graag een was aanzetten, maar er blijkt aan het water gewerkt te worden vandaag, dus we hebben geen water. Dan maar weer op weg. Met de auto naar Duitsland om wat wijnvoorraad te kopen en daarna naar Didam om Wooster weer op te halen. Hij is blij om ons weer te zien..

We hebben leuke vakantiesouvenirs meegenomen. In Barra hebben we Angus ‘Mouse’ MacNeill gekocht. Angus is een deurmuis, gemaakt van Harris Tweed en gevuld met zand. Zwaar genoeg dus om een deur open te houden. Hij staat nu bij ons op het tv-kastje, want we zijn bang dat onze Wooster Angus een te leuk vriendje zal vinden.

20130729 Schotland
Angus ‘Mouse’ MacNeill
20130729 Schotland
Angus geniet van het uitzicht

Op Islay hebben we whiskydistilleerderijen bezocht en natuurlijk ook wat whisky gekocht. Op de tweede foto kun je deze whiskys zien: Bowmore, Ardbeg, Kilchoman en Bunnahabhain. Op de eerste foto zie je twee whiskys die wij op de boot terug naar Nederland hebben gekocht: een fles Bushmills Irish Honey en een fles Black Grouse.

20130729 Schotland
whiskies
20130729 Schotland
whiskies

Op Harris hebben we bij Norman Mackenzie een paar stukken Harris Tweed stof gekocht. Dat zie je op de foto hieronder. We kregen er ook een handvol etiketjes bij, waarmee we kunnen aangeven dat we ‘original Harris Tweed’ hebben. De rode stof is bedoeld om kussens voor onze grijze bank van te maken. Het grijsblauwe visgraatje (de onderste stof) worden waarschijnlijk kussens voor op de sprei op ons bed. Het ruitje heeft nog geen bestemming…

20130729 Schotland
Harris tweed

Natuurlijk hebben we ook een boekje of twee gekocht. Hieronder zie je ze allemaal staan. Nu nog tijd vinden om ze ook te gaan lezen!

Schotland 2013
vakantiebibliotheek