icoontje paspoort

Donderdag 10 februari 2011

Christof is met ingang van gisteren uit dienst en dus was het tijd om een toeristenvisum aan te vragen. Ons huidige visum is namelijk gekoppeld aan Christofs werk en vervalt over 28 dagen. We waren vanmorgen rond 11 uur bij immigration. Daar kregen we te horen dat we eerst een afspraak moeten maken. Dat heeft Christof gisteren geprobeerd, maar dat was niet nodig volgens degene die hij aan de telefoon had. Toch wel dus…

Maar goed, aan de balie wilden ze dan wel een afspraak voor ons maken. Of eigenlijk twee, omdat we allebei een visum aanvragen en dat moeten we blijkbaar apart doen. De afspraken waren voor half 3 en 3 uur. Om de tijd te doden zijn we ergens wezen lunchen en door een museum, Ian Potter Gallery, gelopen.

Er stond een hele lange rij toen we weer bij immigration waren, maar omdat we een afspraak hebben mogen we doorlopen naar de balie om daar een oproepnummertje te krijgen. Dat kan trouwens pas 10 minuten voor je afspraak, dus alleen ik kon een nummertje krijgen. En toen kon het wachten beginnen. De wachtkamer zat vol met allerlei mensen.

Om 10 voor 3 ging Christof zijn nummer halen en toen konden we samen wachten. Meer dan een half uur na mijn afspraaktijd werd ik opgeroepen. Christof ging gelijk mee en natuurlijk konden we in 1x onze toeristenvisa aanvragen. We reizen tenslotte met ons tweeën. De jongen achter de balie bekeek onze aanvragen en gaf ons allebei een toeristenvisum voor 6 maanden. Hij vroeg zelfs of we wat extra dagen wilden hebben omdat Christof vlak voor het verstrijken van het visum jarig is….

Iets na half 4 liepen we het gebouw uit met twee nieuwe visa op zoek. Vanaf vandaag zijn we toeristen! Nu wordt het tijd om onze reisplannen verder uit te werken, op zoek te gaan naar een auto (het liefst een four wheel drive) en te gaan genieten van dit land.

Het icoontje komt van de website van Flaticon

3 reacties

  1. Ik had niet gedacht dat jullie al zo snel toeristen zouden zijn. Hebben jullie wel genoeg aan een half jaar? Als jullie gaan rondtrekken, hoe doen jullie dat dan met jullie spullen, of houden jullie het appartement aan?

  2. Wij hadden ook niet gedacht dat we nu alweer toerist zouden zijn, maar bevalt tot nu toe goed.
    Een half jaar Australie zal wel genoeg zijn. En dan willen we nog naar Azie.

    Het plan is om onze spullen weer in te pakken en op te sturen naar Nederland en dus ons appartement op te zeggen.
    En alleen spullen in een grote rugzak mee….

  3. Wel spannend allemaal. Gaan jullie spullen nu bij je moeder in de opslag 🙂 ? Ik wens jullie in ieder geval veel succes met alles regelen en veel plezier met het rondtrekken. Maar dat zal best wel lukken. En ik blijf jullie natuurlijk volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.