Tasmanian Devils (6 maart 2011)

Zondag 6 maart 2011

Vanmorgen zijn we niet al te vroeg vertrokken. We hebben staande ons ontbijt gegeten en ondertussen gekeken hoe een wallabie vlakbij de auto rustig aan het eten was van de struiken. Wat een leuke dieren zijn het!

20110306 Fortescue Bay
wallabie op de camping

Met de 4×4 aan zijn we via de dirt road weer naar de grote weg gereden. We gaan vandaag richting Hobart. Na circa 10 km zijn we gestopt bij Tasmanian devil conservation park. We willen erg graag Tasmanian devils zien. De toegangsprijs was best hoog (30 AUD p.p.), maar dat hebben we wel voor ze over. Er was net een voedermoment bij de Tasmanian devils geweest, maar volgens het meisje bij de kassa zou over een kwartiertje de kangoeroes gevoerd worden. De net gevoerde Tasmanian devils waren erg actief. Er rende er eentje rond met een stuk kangoeroe ofzo, terwijl hij achterna werd gezeten door twee andere duivels. Ze zien er trouwens erg schattig uit, maar ze kunnen we ontzettend krijsen.

20110306 Tasmanian Devils
actieve Tasmanian Devils

Verderop in het park kwamen we bij de Forest kangaroes. Zij zitten in een soort kinderboerderijruimte, waarbij de mensen bij de kangoeroes lopen. Even later kwam de verzorger met een emmer voer voor ze. Je mocht een handvol voer pakken en de kangoeroes voeren. Dat was geweldig! Ze eten best voorzichtig van je hand af en ondertussen kun je ze van dichtbij bekijken en even aaien. Ze zijn zacht!

20110306 Tasmanian Devils
relaxende kangoeroes
20110306 Tasmanian Devils
kangoeroe
20110306 Tasmanian Devils
hapje eten geven

We gingen verder naar het voeren van Tasmanian devils op een andere plek. In het park zijn vier plekken met Tasmanian devils, allemaal van een andere leeftijd. Hier zaten twee jongens van bijna een jaar oud, pubers volgens de verzorger. Toen we aankwamen lagen ze heerlijk lui in het zonnetje, maar toen ze hun eten kregen werd er gekrijst en geprobeerd om het eten van elkaar af te pakken. Leuk om te zien!

20110306 Tasmanian Devils
Tasmanian Devil
20110306 Tasmanian Devils
snacktijd
20110306 Tasmanian Devils
wat een duivel
20110306 Tasmanian Devils
Tasmanian Devil met veel littekens

De verzorger gaf daarna een roofvogeldemonstratie, maar daar hadden wij geen zin in. We zijn de andere dieren wezen bekijken: Bennetts wallabies, papegaaiachtigen, buideldieren waarvan ik de naam niet meer weet, bush-tailed possum (die lag te slapen…), Tasmanian pademelons en nog meer Tasmanian devils.

20110306 Tasmanian Devils
Bennetts wallabie

Daarna zijn we doorgereden naar Sorell. Hier hebben we getankt en boodschappen gedaan. We hebben even onze mail bekeken en zijn daarna doorgereden naar Hobart. Morgen gaan we de stad in, maar we zijn nu verder gegaan naar New Norfolk waar we op een caravan park staan. Het is weer tijd om even lekker te douchen. Ook hebben we onze was gedaan. Het is vandaag een mooie zonnige dag met een temperatuur van ongeveer 20 graden. Heerlijk! Ook vanavond werd het niet ontzettend koud. De handschoenen die ik gisteren heb gekocht kunnen nu weer even in het krat met mijn kleren.

Het is nu 21 uur en we zitten lekker in de auto. Christof leest een boek op zijn iPad en ik schrijf stukjes voor ons blog. Zodra we weer internet hebben kunnen we dan weer wat plaatsen.