Sydney (5 november 2010)

Vrijdag 5 november 2010

Vanmorgen de sleutel van het appartement ingeleverd en met onze spullen naar het Hilton verderop in de straat verhuisd. We hebben een kamer op de 33e verdieping en hebben uitzicht op Town Hall. In de verte zien we Botany Bay, de baai waaraan het vliegveld ligt (circa 8 km ten zuiden van Sydney).

Ik ben naar de botanische tuin geweest. Daar heb ik wel honderden hele grote vleermuizen gezien (grey-headed flying foxes). Een geweldig gezicht. Wel ontzettend balen dat de inzoemlens stuk is. Dan had ik nog mooiere foto’s kunnen maken. De vleermuizen zijn schadelijk voor de palmbomen waarin ze nu leven. Op sommige foto’s kun je zien dat de bomen kaal zijn en doodgaan. Daarom zijn ze bezig met een project om de vleermuizen langzaam te verplaatsen naar een plek waar ze minder schade kunnen aanbrengen.

Vanuit de botanische tuin heb je ook uitzicht op Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Het weer is trouwens weer een heel stuk beter dan gisteren. Het zonnetje schijnt!

20101105 Sydney
Botanic Garden met grote vleermuizen
20101105 Sydney
Sydney Harbour Bridge en Sydney Opera House vanuit de Botanic Garden
20101105 Sydney
Botanic Garden met grote vleermuizen

Vanuit de botanische tuin ben ik naar de Art gallery of New South Wales gewandeld. Het was inmiddels tijd voor de lunch en ik heb geluncht bij het museum met scones met jam en cream. Heerlijk! Daarna heb ik het museum bekeken. Eerst naar de afdeling contemporary art, waar ik wat foto’s heb gemaakt. Daarna naar een tentoonstelling over aboriginal art “art + soul“, waar je helaas geen foto’s mocht maken.

20101105 Sydney
Art Gallery of New South Wales
20101105 Sydney
Art Gallery of New South Wales

Nadat ik het museum heb bekeken ben ik teruggegaan naar Circular Quay. Daar lag een Nederlands cruiseschip in de haven. Ik heb de veerboot genomen naar Docklands om vandaaruit naar ons hotel te lopen. Het was inmiddels bewolkt geworden en best fris op de boot. Vanwege het warme weer van vanochtend had ik geen trui bij me… Het was tenslotte vanmorgen al zo’n 25 graden.

20101105 Sydney
uitzicht op het centrum vanaf de veerboot
20101105 Sydney
het centrum en de “Volendam”
20101105 Sydney
zicht op het centrum van Sydney
20101105 Sydney
de oude pakhuizen bij Circular Quay, gezien vanaf de veerboot
20101105 Sydney
Sydney Opera House, vanaf de veerboot