Sydney (4 november 2010)

Donderdag 4 november 2010

Mijn tweede dag in Sydney ben ik begonnen met het zoeken van een postkantoor om geld op mijn Australische ING-rekening te storten. Het is goedkoper om met mijn Nederlandse pas geld te pinnen en dit dan te storten op de Australische rekening dan dit geld over te maken. Soms wat onhandig, maar scheelt geld…

Ik heb een weekkaart gekocht waarmee ik met de trein, bus, metro en veerboot mag reizen. Handig! Eerst maar weer naar Circular Quay (uitspreken als ‘key’) om bij het Sydney Opera House te kijken of we kaartjes voor een toneelvoorstelling kunnen kopen. We willen graag morgenavond naar “The Grenade”, maar daar zijn alleen nog slechte plaatsen voor. Voor de voorstelling “Twelfth night” helemaal geen kaartjes. Met Christof overlegd en kaartjes voor vanavond gekocht voor “The Grenade”. Dat zijn volgens de kassière goede plaatsen.

Het is koud en regenachtig vandaag. Als ik van het Sydney Opera House richting station loop begint het gigantisch hard te regenen. Iedereen rent om onder een afdak te gaan staan. Ik besluit om eerst maar naar het appartement te gaan om mijn regenjas te halen.

20101104 Sydney
Sydney Opera House
20101104 Sydney
een cruiseschip
20101104 Sydney
Sydney Harbour Bridge

‘s Middags heb ik door Chinatown gewandeld. Ik had een wandelroute van de Tourist Information, maar die was nogal saai. Ik heb een leuke blauw blouse gekocht bij een outletstore van Esprit. Bij de Starbucks een hele grote Chai latte gekocht en mijn boek gepakt. Ik ben “Going postal” van Terry Pratchett aan het lezen, wat er voor zorgt dat ik af en toe zit te grinniken.

‘s Avonds was Christof om half 7 in het appartement. Hij heeft zich snel omgekleed en toen zijn we richting het Sydney Opera House gegaan. De voorstelling “The grenade” begint om 8 uur en we waren er om kwart voor. Helaas geen tijd om iets te eten…

Waar gaat de voorstelling over?

Someone has planted a grenade in the kitchen of the McTavish family home. Although the pin remains firmly in place, political consultant and man of the house Busby McTavish (Garry McDonald) has just exploded into a paranoid frenzy of security insecurity.

No one is above suspicion. And in Busby’s line of work he could have any number of enemies. As if the prospect of an imminent and gruesome death weren’t sufficient reason to be anxious, Busby has other causes for paranoia. Sexually voracious author of erotic fiction, Randy Savage, is paying an alarming amount of attention to his wife, while his precious daughter is being wooed by the slightly strange, balaclava-clad Wheat. Who are these men and why are they trying to steal his women? Will his wife be seduced by Randy? Will his daughter be seduced by Randy?

As Busby attempts to discover the identity of the phantom grenade planter he finds himself becoming increasingly obsessed with protecting those he loves. In doing so, he risks exposing them all to an even greater danger…

We hadden geweldige plaatsen: 7e rij van voren en precies in het midden. Het toneelstuk was ontzettend leuk. We realiseerden ons dat we weer vaker naar de schouwburg zouden moeten gaan. In de pauze hebben we een glas wijn en een kaasplankje gekocht. De glazen werden erg vol geschonken, maar we moesten ze snel leegdrinken. De pauze duurde maar 20 minuten. De restanten van het kaasplankje terug in het plastic bakje gestopt en in de tas. Na de voorstelling hebben we de rest opgegeten. Wel zonde om wijn zo snel achterover te moeten slaan! Het was een leuke avond!

20101104 Sydney
Sydney Harbour Bridge