Op weg naar Japan (1 oktober 2009)

Donderdag 1 oktober 2009

We zijn onderweg naar Japan! Het is 10 voor 9 en we zitten met een kopje thee te wachten op vliegveld Düsseldorf. Christof leest het tijdschrift Wired en ik heb het vergeten routeschema opgeschreven. Gelukkig is dat tot nu toe het enige dat vergeten is. Mijn vader heeft ons naar het vliegveld gebracht. We hebben niet veel bagage bij ons. De grote rugzak weegt 11 kilo. Verder hebben we een kleine rugzak en mijn gele tas. Gelukkig maar, want we moeten alles zelf dragen. Nog iets, meer dan een half uur en dan mogen we het vliegtuig in. Op naar Tokyo!

Inmiddels is het 2 oktober 18.05 uur en we zijn doodop. Christof heeft net twee pagina’s gelezen en gaat slapen. Ook onze voeten doen pijn van al het gewandel, o.a. met de rugzakken op. Het eerste vliegtuig van gisteren had vertraging, waardoor we in Zürich aankwamen vlak voordat boarding zou beginnen. Een beetje stress, hard lopen en hopen dat de rugzak het vliegtuig naar Tokyo ook haalt.

Maar ook dit vliegtuig ging te laat weg. We zaten hier op de een na laatste rij in het midden. Er zaten veel Japanners in het vliegtuig. Ik ben begonnen met het lezen op onze e-reader (One Knight Only), en dat bevalt goed. Verder muziek geluisterd en film gekeken. Ik heb Lost in Translation gekeken en Star Trek. Rond 8 uur ‘s avonds werd ik misselijk en dat ging niet echt over. Zelfs een beetje moeten overgeven. Ik hoefde ook geen ontbijt.

Koop een reisgids over Japan

Of koop een andere reisgids over Japan