Op naar Sequoia National Park (17 mei 2001)

Donderdag 17 mei 2001

Vanmorgen waren we om 8 uur wakker en we zijn ook redelijk vroeg opgestaan. Spullen inpakken, ontbijten en de camping verlaten. Dit was een gave camping om te staan: allemaal hoge dennenbomen om je heen en het was redelijk rustig. Een nadeel is dat er geen douches zijn en dat je een aardig eind (circa 1 uur) rijden van de Valley af zit. Vanaf daar kun je goed wandelen.

We zijn door Yosemite National Park naar het zuiden gereden en dat was een mooie weg, maar kostte natuurlijk wel redelijk veel tijd. Na het verlaten van het park zijn we richting Fresno gereden. Hier ergens hebben we boodschappen gedaan en getankt. Via de 180 zijn we richting King’s Canyon gereden en daarvandaan afgeslagen naar de 198 richting Sequoia. We hebben vandaag 278 kilometer gereden.

We hebben zeer verschillende landschappen gezien vandaag:
• de rotsbergen met dennebomen in Yosemite
• graanvelden op heuvels
• dor droog plat land
• rotsbergen met nog hogere dennebomen.

Eenmaal in Sequoia National Park zijn we naar Lodgepole Village gereden omdat daar een camping met douches is. De naam Village is nogal overdreven voor een camping en een visitor center, maar ok. Bij het oprijden van de camping moesten we een reglement pakken en zelf een plaatsje zoeken. We staan nu op een plaats tussen het weggetje en een snelstromend riviertje. De plaats bestaat weer uit een kampvuur, picknicktafel, food storage. We hebben eerst alle eetbare en geurende spullen in de storage gezet, want hier staat dat je 24 uur per dag moet opbergen.

We hebben de tent opgezet, hebben het betalingsenvelopje ingevuld en zijn op zoek gegaan naar de supermarkt. Die ligt hier een paar honderd meter vandaan. Ze verkopen hier allerhande ‘foute’ souvenirs van Sequoia. Wat dan wel weer leuk was: zaadjes van sequoia’s om thuis te groeien. Best grappig!

Inmiddels is het 8 uur en zitten we op de picknicktafel bij ons houtvuurtje. De zon is achter de bergen verdwenen en het wordt wat frisser. Christof heeft weer heerlijk gekookt vanavond en ik heb provisorisch afgewassen. Ze hebben hier namelijk alleen wc’s en wastafels met koud water.

Er kwamen op de camping nog rangers langs om iedereen er nogmaals op te wijzen dat er beren zijn en dat je alles goed moet opruimen in de locker. Volgens een bordje bij de ingang van de camping zijn er de afgelopen 7 dagen al 2 bear attacks (van eten) geweest!

En morgen… dan gaan we sequoia’s van dichtbij bekijken!

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com