Onderweg naar Broome (6 t/m 8 juni 2011)

Maandag 6 juni 2011

Vanaf Karijini National Park is het ongeveer twee dagen rijden naar Broome. Bij Karijini zijn we grote mijnwerktuigen tegengekomen. In deze omgeving zitten mijnen van Rio Tinto en van BHP Biliton. Toen we het NP uitreden stond er een vrachtwagen stil op het kruispunt. Wij wilden er voorbij, maar kwamen er gelukkig heel snel achter dat er een ‘convoi exceptionel’ langs kwam. Het waren twee vrachtwagen met op elk een gigantisch grote graafbak voor een shovel. Zo’n graafbak was net zo breed als de weg. Bijna niet voor te stellen hoe groot de shovel zal zijn…

Op deze weg kwamen we verder veel road trains tegen, maar dan met 4 aanhangers erachteraan. Zo lang hadden we de vrachtwagens tot nu toe nog niet gezien. En dit waren dan vrachtwagens die van de mijnen kwamen, met laadbakken, en geen vrachtwagens met voorraad, benzine of iets dergelijks. Blijkbaar moeten er hele grote hoeveelheden zand, steen e.d. uit de mijnen vervoerd worden. Fascinerend!

We hebben overnacht langs de kust, bij Cape Keraudren. We moesten toegang betalen tot het natuurgebied en konden daarna een plaatsje uitzoeken op een van de vele kleine kampeerplekken aan de zee. Wel werd er gewaarschuwd voor zoutwaterkrokodillen (salties)…. We vonden een mooi plekje waarvandaan we de zonsondergang konden bekijken boven de zee.

 

Dinsdag 7 juni 2011

Vandaag zijn we trouwens ‘aangevallen’ door een hele grote zwerm met grote sprinkhanen (zo’n 10 cm groot). Door zo’n zwerm wordt het zicht tijdelijk beperkt. Zou het einde der tijden er aan komen???

Rond de middag zijn we in Broome aangekomen en het is hier warm. In het centrum staan palmbomen en iedereen loopt in korte broek of kort rokje. Wij komen net uit Karijini NP en hebben lange broeken aan. Daar was het weer niet zo geweldig. Op een terras hebben we een koel colaatje gedronken met daarbij frietjes als lunch. Heerlijke frietjes!

De eerste camping in Broome waar we naartoe reden bleek vol te zitten. Volgens de mevrouw bij de receptie is het hoogseizoen en kun je eigenlijk geen plaatsje vinden zonder een reservering… Dat zullen we nog wel zien. Bij de camping ernaast blijkt plek zat te zijn. Wel is het de duurste camping tot nu toe. Voor een plaatsje zonder stroom betalen we 44 AUD per nacht (circa 30 euro).

 

Woensdag 8 juni 2011

Vandaag is het bewolkt, maar wel aangenaam. We hebben de was gedaan. ‘s Middags zijn we naar het visitor centre geweest en hebben we een overnachting geboekt bij Kooljaman Resort op Cape Leveque. De vooruitzichten voor de Gibb River Road zijn nog steeds slecht: de Durack River is 70 cm hoog en de Pentecost River 45 cm. We denken dat we 45 cm wel aan kunnen, maar 70 cm is veel te hoog voor onze auto. Vandaar dat we nu naar Cape Leveque gaan. Misschien dat het waterpeil over een paar dagen genoeg gedaald is om de rivieren toch over te kunnen. We zijn bang dat dat niet gaat lukken.

 

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-australia%2F9200000065139400&name=roughguides-australia”]