Huizenjacht (8 mei 2010)

Zaterdag 8 meiĀ 2010

Vandaag hebben we 4 bezichtigingen gedaan. Op basis van de website domain.com.au hadden we een aantal appartementen uitgezocht die in eerste instantie wel leuk leken. Het waren zeer verschillende appartementen.

Voor 2 appartementen gaan we maandag naar de makelaar om het inschrijfformulier, met referenties, e.d. in te leveren. Het ene appartement is gloednieuw, net geschilderd en je kunt er zo in verhuizen. Het is een studio met een slaapgedeelte dat is afgesloten met een oranjerode schuifwand. Alleen wat meubels kopen. Het andere appartement is uit de jaren 60/70 (denken we). Het appartement heeft een aparte slaapkamer. Beide appartementen liggen in de wijk St. Kilda.

Na het inleveren van de formulieren gaat de makelaar met de eigenaar praten over de gegadigden en hopelijk krijgen we binnen 1-2 dagen te horen of we mogen huren…

20100508 appartementen kijken

Het gaat hier wel iets anders dan bij ons. Je moet referenties opgeven van je werk, je vorige huurbaas e.d. Het was een interessante belevenis. Het heeft ons veel inzicht gegeven in de kwaliteit van huizen, de wijk St. Kilda, het proces en waar onze voorkeur naar uit gaat.

Na de huizenjacht die een groot deel van de ochtend en een deel van de middag in beslag nam hebben we een kopje koffie gedronken met een vriendin van een collega van Christof in de wijk Elwood. Zij had ons al een aantal tips gegeven en nu ook meer inzicht gegeven. We zijn te voet van St. Kilda naar Elwood gelopen en hebben dus een indruk gekregen van deze wijk. Het ligt wat verder van het centrum.