Groningen (7 t/m 13 augustus 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot half september wonen we tijdelijk in Groningen, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 7 t/m 13 augustus laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Groningen hebben gedaan.

Maandag 7 augustus

Vandaag verhuizen we van Didam, waar we het weekend bij mijn moeder hebben doorgebracht, naar Groningen. Via via mogen we tot half september in een huisje in een hofje (vlakbij het Noorderplantsoen) passen. De bewoners passen zelf tijdens hun vakantie op een huis in de Pyreneeën.

We moeten 2 keer overstappen, in Arnhem en Zwolle. We zijn bijna 3 uur onderweg. Vanaf het station is het ruim 20 minuten lopen. Nadat we onze spullen in ons tijdelijke huisje hebben gezet wandelen we naar het Noorderplantsoen. Op het terras van Zondag drinken we wat en eten we nacho’s. Een goed begin van de week.

Dinsdag 8 augustus

Vandaag wandelen we naar het centrum van Groningen. We bekijken boekhandel Van der Velde op het A-kerkhof. Het is een grote boekwinkel. Er staat een grote groene bus op de kinderboekenafdeling. Op de bovenverdieping staand tweedehandsboeken met veel jeugdboeken.

Op de terugweg gaan we langs bij bakkerij Broodje van Eigen Deeg war we heerlijke gebakjes kopen voor Christofs verjaardag.

Woensdag 9 augustus

Vanmiddag wandelen we een rondje via Noorderplantsoen, Noorderbegraafplaats en winkelcentrum Paddepoel. Het is mooi weer vandaag.

Donderdag 10 augustus

Het is vandaag een grijze dag in Groningen. We wandelen een rondje via Nieuwe Kerkhof, Nieuwe Ebbingestraat, Kolendrift, Vrydemalaan, Diephuisstraat en Korreweg.

Vrijdag 11 augustus

Eindelijk weer zon! En wat een heerlijk warme dag is het vandaag. We wandelen naar Forum om Groningen vanaf het dakterras te bekijken. Daarna wandelen we verder door het centrum. Bij Dot, naast het stadsstrand, drinken we wat op het terras.

‘s Avonds gaan we uit eten voor Christofs verjaardag. We gaan naar restaurant Bla Bla Groningen, in de buurt van waar we tijdelijk wonen. We kiezen de Mezze Grande en krijgen een tafel vol met lekkere hapjes.

Zaterdag 12 augustus

Het is heerlijk zonnig weer vandaag en natuurlijk wandelen we een rondje. We zien verschillende muurschilderingen. Bij bakker Broodje van Eigen Deeg kopen we lekker brood en daarna kopen we bij kaaswinkel De Kaaskop kaas voor vanavond. Brood en kaas wordt ons avondeten.

Op de laatste foto zie je welke kazen we hebben gekozen. Van boven naar beneden, met de klok mee:

  • Camembert di Bufalo (witschimmelkaas uit Italië van buffalomelk)
  • Fiore Oudwijker (roodschimmelkaas uit Nederlands van koeiemelk)
  • Saint Agur (blauwschimmelkaas uit Frankrijk van koeiemelk)

Onze favoriet is Saint Augur, een heerlijke romige en pittige blauwe kaas.

Zondag 13 augustus

Vandaag wandelen we o.a. door het Noorderplantsoen. Ze zijn hier druk bezig met de opbouw van het Noorderzonfestival. Bij Room halen we een ijsje. Ik heb zin in koffiesmaak. Ze verkopen hier softijs in smaken. Best lekker, maar ik hou meer van Italiaans ijs.