Flinders Ranges National Park (20 april 2011)

Woensdag 20 april 2011

Na ons ontbijt zijn we een 15 kilometer teruggereden naar Arkaroo Rock. Hier hebben we een wandeling van meer dan een uur gemaakt om Aboriginal rotstekeningen te zien. Erg gaaf! De rotstekeningen werden beschermd door een hek, maar waren goed zichtbaar. We hebben een slang onderweg gezien en Christof denkt dat het een taipan is (22/4: waarschijnlijk was het een ander). Dat hoop ik niet, want dat is de meest giftige slang ter wereld….

20110420 Flinders Ranges
Pad naar Arakaroo Rock
20110420 Flinders Ranges
Een andere rots met onduidelijke rotstekeningen
20110420 Flinders Ranges
Arakaroo Rock – rotstekeningen met het “Dreamtime” verhaal van over het ontstaan van de omgeving
20110420 Flinders Ranges
mooie rotsen

Na het wandelen zijn we teruggereden naar Flinders Ranges National Park in. Vanaf iets voorbij Wilpena hebben we een toeristische route door het park genomen. Deze weg was ongeasfalteerd, maar dat is met onze auto geen probleem. We kwamen door Bunyeroo Gorge en daar hebben we onze eerste creek crossing gedaan, door een laagje water heen.

20110420 Flinders Ranges
Emu’s die net voor ons de weg waren overgestoken
20110420 Flinders Ranges
Uitzicht op de weg door het nationale park en de omgeving
20110420 Flinders Ranges
onze auto

De natuur in Flinders Ranges NP is erg mooi met allerlei roodgekleurde rotsen. Verderop ging de route door Brachina Gorge. Daar was ook een creek crossing, maar die was wat dieper. Erg stoer! We hebben de 4wd uitgeprobeerd, maar blijkbaar wilde hij niet goed uit. Het lampje voor ‘wheel lock’ bleef branden en op een gegeven moment ging er nog een lampje branden (rood, ‘A/T temperature’) en ging de temperatuur van het koelwater omhoog. We hebben de verwarming aangezet en de temperatuur en het rode lampje gingen uiteindelijk weer uit. Het andere lampje ging pas uit toen we in Leigh Creek bij het tankstation stil gingen staan.

De laatste 70 kilometer vanaf Leigh Creek tot Marree was weer een ongeasfalteerde weg. We kunnen nu met recht zeggen dat we in de Outback zijn! In Marree aangekomen hebben we een kort rondje gewandeld en bij Marree Hotel hebben we koele witte wijn en bier gedronken.

20110420 Flinders Ranges
ongebruikte spoorweg in Marree
20110420 Flinders Ranges
ongebruikte spoorweg in Marree

Zoek een boek

Of koop een andere reisgids over Australiƫ bij bol.com

Zoek een hotel