Eten en drinken (17 mei 2011)

Dinsdag 17 mei 2011

We zijn een paar dagen in de Margaret River regi. Deze regio staat bekend om goede wijn en uiteraard trekt dat veel (lokale) toeristen. Het zijn veelal geen wijnboeren zoals in Frankrijk. De meeste wijnboeren doen er iets naast zoals een restaurant, maken ook andere producten, hebben een kunstgalerij, verzorgen accommodatie, etc. Daarnaast zijn er allerlei andere bedrijven waar toeristen eten kunnen kopen…

Aangezien je toch moet eten en drinken hebben we een paar van de vele bedrijven bezocht en ons voorzien van lokaal voedsel.

  • X-Rated koffie (voor Christof) en Earl Grey thee van koffiebranderij Yahava dat door een Nederlander is opgezet
  • Chocolate van de Margaret River Chocolate Company. Er is daar slechts 1 raam waar je kunt zien dat er chocolade gemaakt wordt en verder is het een grote winkel met chocolade.
  • Pistache en Cranberry Nougat van Bettenay. Lekker voor bij de thee/koffie ‘s avonds
  • Dark Rye Bread en Fruit Loaf van de Yallingup Woodfire Bakery. Het beste brood in Oz!! Echt een bedrijfje dat je moet kennen omdat het buitenaf een dorpje licht, ze maken nauwelijks reclame voor zichzelf. Het was dan ook een tip van een ex-collega die vaker in deze regio komt.
  • We hebben geluncht bij Flutes Restaurant van de Brookvalley Winery. Lekker eten.
  • En we hebben een fles lokale wijn gekocht (Howling Wolves) bij de drankhandel. De reden hiervoor is dat de 2 wijnboeren die we bezocht hebben niet echt geïnteresseerd waren in het verkopen van wijn… tenminste niet aan ons. Wellicht dat ze moe waren van het toeristenseizoen dat na Pasen min of meer op houdt…

De keuzes voor deze bedrijven is met name tot stand gekomen door tips van kennissen/vrienden die in deze regio bekend zijn.

20110517 Margaret River
De chocoladefabriek
20110517 Margaret River
Flutes Restaurant
20110517 Margaret River
Yallingup Woodfired Bread
20110517 Margaret River
Uitzicht bij de lunch – Flutes Restaurant
20110517 Margaret River
Uitzicht bij de lunch – Flutes Restaurant
20110517 Margaret River
de buit