Dolfijn! (28 mei 2011)

Zaterdag 28 mei 2011

Dolfijnen kijken

Monkey Mia staat bekend om dolfijnen. Sinds de jaren 60 worden hier dolfijnen gevoerd en daar komen natuurlijk toeristen op af. Er leven op dit moment in Shark Bay, de baai bij Monkey Mia, zo’n 3000 dolfijnen. Elke ochtend om 7.30 uur staan er tientallen toeristen te wachten bij het strand tot ze toestemming krijgen van de ranger om naar het water toe te lopen. Tijdens het wachten zwemmen de eerste dolfijnen al door het water.

Als de ranger aangeeft dat mensen naar het water mogen lopen gebeurt dat natuurlijk massaal. Maar er mag nog niet het water in worden gegaan. De ranger vertelt dat er op dit moment 5 dolfijnen in Shark Bay zijn die door hen gevoerd worden. Elke dag zijn er maximaal drie voedermomenten, tot het midden van de dag, en niet alle dolfijnen komen elke dag opdraven. De dolfijnen mogen niet aangeraakt worden. Dit alles is om te voorkomen dat de dolfijnen te lang in het ondiepe water blijven waar ze hun jongeren niet kunnen voeden. In de middag moeten de dolfijnen zelf voor hun eten zorgen door te vissen in Shark Bay.

Toen wij er waren kwamen er ongeveer 8 dolfijnen bij het strand. Hiervan waren er twee dolfijnen die gevoerd werden. De andere dolfijnen waren dochters en kleinkinderen van de twee dolfijnen. Elke dolfijn krijgt maximaal 5 stukken vis en er waren deze ochtend dus maximaal 10 mensen die een dolfijn mochten voeren. Wij helaas niet!

 

Met een catamaran op stap

‘s Middags zijn we met een catamaran de zee op geweest. Onderweg hebben we dolfijnen gezien en zeeschildpadden. Heerlijk zo’n middagje op het water!

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-australia%2F9200000065139400&name=roughguides-australia”]