De eerste dag (6 mei 2010)

Donderdag 6 mei 2010

De vlucht van Singapore naar Melbourne was vrijwel leeg waardoor er hele rijen beschikbaar waren per persoon (bezetting <25%). We konden allebei zo goed als languit liggen.

Bij aankomst op het vliegveld werd gemeld dat “Border Security” die dag zou filmen. Helaas hebben we de filmploeg niet gezien. Wellicht hadden we een ander kruisje moeten zetten op ons migratieformulier of moeten zeggen dat onze houten gelukspoppetjes uit Thailand kwamen (een vlucht uit Thailand kwam tegelijkertijd aan). De vriendelijkheid van de Australische douane op TV komt inderdaad overeen met de werkelijkheid…

Vanaf het vliegveld zijn we per taxi rechtstreeks naar het appartement/hotel gegaan. We zitten voor een weekje aan Fitzroy street in St. Kilda. We hebben onszelf daar geïnstalleerd en rond het middaguur hebben we in een park vlakbij de zee een sandwich gegeten. Daarna hebben we een dagkaart voor het openbaar vervoer en een pre-paid SIM kaart gekocht. De activering van de SIM met een vriendelijk computer gedaan. Het duurde nog een uur of 3-4 voordat het nummer actief werd (voor ons gevoel was dat lang maar volgens anderen kan het 24 uur duren).

Verder hebben we een bankrekening geopend en geprobeerd een belastingnummer aan te vragen. Per telefoon lukte het niet om een persoonlijke afspraak te maken en hebben we dus het nummer maar per internet aangevraagd. Hopelijk gaat dat efficiënter dan het aanvragen van het visum. Zonder belastingnummer is de inkomstenbelasting het maximale tarief (45% i.p.v. ongeveer 25%).

Op de terugweg boodschappen gedaan, bij een food court wat gegeten en nog wat TV gekeken tot onze ogen echt zo goed als dicht vielen.