Dagje San Diego (4 juni 2001)

Maandag 4 juni 2001

We wilden met de bus naar Downtown Tucson, maar het kostte veel moeite om van het campingpersoneel te weten te komen waar een bushalte is. We vroeger het eerst bij de man bij de slagboom. Hij stuurde ons door naar de receptie en daar stuurden ze ons door naar het winkeltje. Hier was gelukkig iemand die het wist. Met de bus zijn we naar Downtown gereden. We zijn op Broadway uitgestapt en richting de zee gelopen. Christof voelde zich wat misselijk door de busreis. We zijn langs het water naar Seaport Village gelopen. Hier staan een aantal oude houten havenhuisjes die nu in gebruik zijn als restaurants en winkeltjes. Het zag er lief uit. Bij Ben & Jerry’s hebben we lekker ijs gehaald.

Hiervandaan zijn we via een andere route ongeveer teruggelopen. We kwamen bij Gaslamp Quarter uit. Vroeger waren hier bordelen en opiumcafĂ©’s. Tegenwoordig zijn het trendy restaurantjes e.d. De gebouwen die er stonden zagen er mooi en oud uit. We zijn ook door Hornton Plaza gelopen (een mall). Hier hebben we ook een hapje gegeten: Christof een cinnamon roll en sinaasappelsap, ik een stuk pizza en cola.

Na de lunch zijn we met de bus naar Old Town gegaan. Old Town bleek een State Historic Park en er stonden allemaal oude houten huisjes. Ik geloof uit de 17e eeuw. Het zag er grappig uit.

In San Diego zijn we naar een camping uit de Rough Guide gereden en het is de duurste camping waar we ooit zijn geweest: circa 40 dollar per nacht. Belachelijk! Het was vrij rustig op de camping, maar blijkbaar hebben ze geen echte tentplaatsen, want we staan nu op een full rv-plaats waar de grond keihard is. Het kostte dan ook zeer veel moeite om de tent op te zetten.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel in San Diego

Booking.com