Contract tekenen (10 mei 2010)

Maandag 10 mei 2010

Vanavond hebben we geprobeerd Nicholas te bellen. Bij hem zouden we tijdelijk een kamer huren, maar dat hoeft niet meer nu we woensdag de sleutels van ons nieuwe appartementje krijgen. We zijn nog steeds verbijsterd (of flabbergasted in goed Engels) dat we zo snel een appartement hebben. En dan ook nog onze eerste keus en zelfs het enige appartement waar we het formulier hebben ingeleverd. Christof was namelijk nog bezig met het invullen van de formulieren voor een ander appartement toen we door de makelaar werden gebeld.

Om te vieren dat we een appartement hebben zijn we lekker wezen lunchen. We zijn naar de EQ bar geweest in Southgate. Het is heerlijk weer vandaag (22 graden, grotendeels zonnig) en we zaten heerlijk op het terras met uitzicht op CBD (central business district) en de Yarra rivier. Een aangename plek voor een lunch met een steak sandwich / beef salad met een glas rode wijn.

Na het telefoontje van de makelaar (rond half 12) zijn we een paar uur druk bezig geweest om dingen te regelen. We moesten twee cheques regelen: 1 voor de huur en 1 voor de borg. In Nederland zou dat vast lastig geweest zijn zonder een bankpasje. Dat kan Christof namelijk pas morgen ophalen.

In de middag zijn we teruggegaan naar de makelaar om het contract te tekenen. Woensdagmiddag kunnen we de sleutels ophalen.