Cataract Gorge (2 maart 2011)

Woensdag 2 maart 2011

Vandaag vertrokken we naar de oostkust. Vanuit het National Park rijden we via Frankford naar Launceston. Hier gaan we naar Cataract Gorge. Dit ligt een klein stukje buiten de stad, via nogal steile straten. Het is hier toeristisch en er staan een aantal campers op de parkeerplaats. De wandeling naar Cliff Grounds, waar volgens de Rough Guide een leuke lunch/theeplek is, begon toeristisch. Een groot grasveld met BBQ-area en zwembad. Hier waren veel pubers. Waarschijnlijk is er een schoolklas losgelaten. We gaan via een ijzeren hangbrug naar de overkant van het meer. Hij zwaait best heen en weer. Vanaf de brug kun je mooi het ravijn in kijken. Een wandeling die kant op is ons op dit moment te lang. Bij Cliff Grounds hebben we uitgebreid geluncht. We zitten buiten in het zonnetje. Christof kiest voor de vis van de dag en ik voor een curry. Het eten is redelijk, maar mist wat smaak. Op het terras lopen pauwen die graag een hapje mee zouden willen eten. Van sommige mensen krijgen ze een stukje brood…

20110302 Cataract Gorge
uitzicht op de Cataract Gorge
20110302 Cataract Gorge
brug over de Cataract Gorge
20110302 Cataract Gorge
uitzicht op de Cataract Gorge
20110302 Cataract Gorge
pauw wandelend over het terras

Na de lunch rijden we via Perth en Campbell Town naar Coles Bay. We willen hier tanken, maar het tankstation waar we langs komen is afgebrand. We besluiten dan maar naar de camping te gaan. Vlakbij de camping blijkt ook een tankstation te zijn dus we kunnen onze tank aanvullen. De diesel is hier wel duur: 1,68 AUD. Dat is 30 cent duurder dan in Melbourne.

Na de auto op ons plaatsje neergezet te hebben konden we gaan douchen. Heerlijk na 2 dagen National Park. ‘s Avonds hebben we gekookt in de campingkeuken. Dit is een overdekte ruimte met koelkast, waterkoker, broodrooster, oven, magnetron en een grote picknicktafel. We laten ondertussen onze computer opladen. Later komen er nog 4 Chinezen koken en een Brits gezin stopt hun zelfgebakken vis in de oven. Buiten waait het best hard, maar hier zitten we lekker beschut.