Cape Leveque (9 juni 2011)

Donderdag 9 juni 2011

Vandaag zijn we naar Cape Leveque gereden, circa 200 km ten noorden van Broome. Het eerste stuk van de weg is geasfalteerd, maar daarna wordt het een dirt road (90km lang). En deze weg is best druk. We komen regelmatig tegenliggers tegen en moeten dan weer uitwijken. Het beste spoor op deze weg ligt in het midden, maar daar kun je niet rijden als er tegenliggers zijn. En aan de zijkanten kan de auto best wel scheef komen te hangen. Gelukkig zijn de laatste 110 kilometer naar Kooljaman Resort toch weer verhard.

En na een uurtje of 3 rijden komen we toch bij ons eindpunt aan. We melden ons bij de receptie en rijden even later de kleine en volle camping op. Ons plaatsje is eigenlijk net groot genoeg voor onze auto en twee stoeltjes en een tafeltje. En de plaatsen staan dicht op elkaar. Het weer is gelukkig prachtig! Na de lunch trekken we onze zwemspullen aan, pakken een handdoek en een boek en wandelen naar het strand. Een mooi wit strand aan een blauwe zee. Wat wil je nog meer? Het water is in eerste instantie wat koud, maar na een paar slagen zwemmen is het heerlijk. De hele middag brengen we op het strand door en een tijdje is het strand helemaal voor ons alleen.

‘s Avonds gaan we uit eten bij het restaurant van Kooljaman Resort. Het restaurant heeft een dak, maar geen muren en kijkt uit over de zee. Daar heb je niets aan als het donker is. In het restaurant kun je geen alcohol kopen, maar je mag het wel zelf meebrengen. Vandaar dat we in Broome een lekker flesje wijn hadden gekocht. Het eten is heerlijk!

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-australia%2F9200000065139400&name=roughguides-australia”]