Apeldoorn (26 december 2022 t/m 1 januari 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 26 december t/m 1 januari laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Apeldoorn en omgeving hebben gedaan.

Maandag 26 december

Het zonnetje schijnt en het was fijn wandelweer. We zijn naar het Zwitsalterein gewandeld. Hier was weinig te zien behalve oude fabrieksgebouwen. Er zit een brouwerij op het terrein maar die was dicht.

Dinsdag 27 december

Vandaag zijn we op zoek gegaan naar grafheuvels in het Spainkbos. Dit is vlakbij de Loolaan, dus op wandelafstand van ons tijdelijke huis.

Zondag 1 januari

Vanmiddag zijn we met de bus (lijn 1 richting Willem III kazerne) naar Berg en Bos gegaan. We zijn uitgestapt bij bushalte Waltersingel. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar de Grimberglaan waar allerlei wandelroutes beginnen. Elke wandeling komt ook langs de wilde zwijnen en de herten. Ze zitten achter een hek, maar worden 1x per dag gevoerd. Vooral de wilde zwijnen (of een deel van hen) blijven dicht bij het hek.