Apeldoorn (12 t/m 18 december 2022)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 11 t/m 18 december laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Apeldoorn en omgeving hebben gedaan.

Zondag 11 december

Vanmiddag zijn we naar museum CODA geweest. Dat is een paar minuten lopen vanaf ons tijdelijke huis. We bekeken eerst de tentoonstelling The showcase: unboxing the collection van Scheltens en Abbenes waarbij voorwerpen uit de vaste collectie tentoongesteld werden met de kisten e.d. waarin ze opgeborgen worden in het depot. Daarna liepen we door de tentoonstelling Mirages van Lieven Hendriks met schilderijen die een mooi 3D-effect hadden met wolken en plooien. Erg fascinerend. In de tentoonstelling Van een wonderschone frivoliteit laat Bas Kosters zijn sieraden zien gecombineerd met sieraden en andere interessante voorwerpen uit de collectie van het museum.

We vinden het CODA een leuk museum en we zullen hier de komende maanden nog wel eens komen.

ingang van museum
tentoonstelling van Lieven Hendriks
tentoonstelling van Bas Kosters
kunstwerken van papier
tentoonstelling van Scheltens en Abbenes
tentoonstelling van Lieven Hendriks
tentoonstelling van Bas Kosters
3D-geprinte kunstwerken

In de straat achter het CODA kwamen we langs een grote eekhoorn. Het beeld heet de Notenkrakerrrr en staat hier sinds 2020. Iets verder nemen we een kijkje bij het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC).

Na deze culturele bezoeken hebben we verder gewandeld en kwamen we o.a. in het Oranjepark.

Maandag 12 december

Vanmiddag ben ik bij boekhandel Nawijn & Polak geweest. Het is een knusse boekwinkel met veel jeugdboeken.

Woensdag 14 december

Vanmiddag ben ik bij boekhandel Broekhuis geweest. Dit is een ruime boekhandel met een leuke kinderboekenafdeling

Vrijdag 16 december

We hadden zin in gebakjes en die hebben we gehaald bij banketbakkerij Maassen. Ze waren heerlijk

‘s Middags zijn we naar het Stadscaf√© geweest voor een vrijmibo. De wijn smaakte goed en de nacho’s met pulled chicken ook.

Zaterdag 17 december

Vanavond zijn we voor het eerst in jaren naar de schouwburg geweest. Theater Orpheus is een kwartiertje lopen vanaf ons tijdelijke huis. We zagen de try-out voor de oudejaarsconference van Dolf Jansen. Het was een leuke voorstelling.

Zondag 18 december

Vanmiddag zijn we wezen wandelen naar en rond Paleis Het Loo. Via de Loolaan is het een half uur lopen naar het paleis. Bij het paleis hebben we heerlijk door het winterse bos gewandeld.