Apeldoorn (20 t/m 26 februari 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 20 t/m 26 februari laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Apeldoorn en omgeving hebben gedaan.

Donderdag 23 februari

We hadden vandaag geen zin om te koken. Bij het Stadscafé hebben we wijn gedronken met een borrelplank erbij. We hadden zin in bitterballen, maar de bitterballen op deze borrelplank waren niet zo lekker. Ze waren niet heet genoeg gebakken denk ik.

Vrijdag 24 februari

Mathilde is vandaag naar Vinokilo, een pop-up store voor vintage kleding geweest. Onderweg kwam ze leuke straatkunst tegen én een Ventje-camper. In oktober huurden wij een Ventje voor een weekend en dat was een fijne camper.

Zaterdag 25 februari

Vanmiddag scheen de zon en zijn we naar de grafheuvels in het Spainkbos, vlakbij de Loolaan, geweest. Het blijft bijzonder dat deze grafheuvels in de stad liggen.

Zondag 26 februari

Vanmiddag zijn we naar Kroondomein Het Loo geweest. Bij de parkeerplaats kochten we via een QR-code een toegangskaartje voor het Kroondomein. We wandelden de blauwe route van 5 kilometer. Deze wandeling gaat door het bos. Onderweg kwamen we waterkanaaltjes tegen die ooit gegraven zijn om Paleis Het Loo van water te voorzien, een hutje met glas-in-lood-ramen en een hertenkamp. Met heen en terug wandelen naar het centrum van Apeldoorn kwamen we uit op 10 kilometer.

dit is een ingezoomde versie van de vorige foto zodat de herten te zien zijn