Apeldoorn (10 t/m 16 april 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 10 t/m 16 april laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Apeldoorn en omgeving hebben gedaan.

Maandag 10 april

Vandaag is het weer een zonnige lentedag. We wandelden rond en door het centrum van Apeldoorn en kochten een ijsje bij ijssalon Van Swoll. Christof koos malaga en pure chocola en ik karameld

Donderdag 13 april

Vandaag zijn we tijdens onze wandeling langs de grafheuvels in het Spainkbos gewandeld.

Vrijdag 14 april

Tijdens onze wandeling vandaag kwamen we door het Oranjepark waar de eerste tulpen bloeien. Vlakbij het Oranjepark, op het Prins Hendrikplein, zagen we huizen met een houten veranda. Deze huizen doen ons denken aan de houten huizen in Victoriaanse stijl uit Melbourne.

Zondag 16 april

Vanmiddag wandelden we door Apeldoorn, via de Prins Willem-Alexanderlaan, de Zanderijweg, langs het Rode Dorp, door het Sprengenpark en over de Asseltsestraat. Onderweg kwamen we fietsen tegen bovenop een huis, een weide-achtig park (met bloeiende gele bloemtjes), arbeidershuizen in het Rode Dorp en een kunstwerk in de vijver in het Sprengenpark.

wielrenners op het dak
gele bloemetjes
Sprengenpark
park
poortgebouw bij het Rode Dorp
kunstwerk in de vijver in het Sprengenpark