Antwerpen (3 t/m 9 juli 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 augustus wonen we tijdelijk in Antwerpen bij Yust, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 3 t/m 9 juli laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Antwerpen hebben gedaan.

Maandag 3 juli

We doen vandaag het restant van de Time to Momo-wandeling door Diamant, Borgerhout en Zurenborg. We wandelen vanmiddag door Borgerhout en Zurenborg. Het is grijs weer, maar de temperatuur is aangenaam. Op het terras van Bar Leon rusten we uit met chai latte en limonade.

mooie gebouwen
vlakbij station Antwerpen Berchem
oude en nieuwe gebouwen
muurschildering op een huis
op het terras
mooie gebouwen
oude gebouwen
kerk
Bar Leon
mooie gebouwen

Dinsdag 4 juli

Vanavond is er een long-stay event bij Yust. Het is een gezellige avond met mensen uit België, Nederland, Engeland, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten met pizza’s en homemade American apple pie.

Woensdag 5 juli

We wandelen een rondje door de omgeving. Bij café Caffenation drinken we chai latte en koffie. De koffie mag je zelf tappen.

leuk electriciteitshuisje
koffie tappen
chai latte

Donderdag 6 juli

We wandelen vanmiddag door de omgeving. Het is erg bewolkt vandaag.

donkere lucht
mooie gebouwen
kunstwerk bij Provinciehuis
muurschildering
mooie gebouwen

Vrijdag 7 juli

Het is warm weer en het is fijn om een rondje te wandelen door Domein Hertoghe. We willen wat drinken bij café Cantaloop, maar die zijn blijkbaar gesloten vandaag. We wandelen terug richting Yust en drinken wijn en De Koninck op het terras van Brasserie De Merode, vlakbij Yust.

Voor ons avondeten kopen we kaasjes bij Only Cheese (kaasaffineurs Van Tricht).

De kaasjes zie je op de laatste foto.

  • Boven: Brie de Melun (een witschimmelkaas uit Frankrijk, gemaakt van rauwe koemelk).
  • Rechts: Achelse Blauwe (of Grevenbroecker) van kaasmaker Catharinadal (een blauwschimmelkaas uit België, gemaakt van koemelk).
  • Onder: Crottin honingbloempje van kaasmaker ‘t Leenhof (verse geitenkaas uit België met honing en bloemen)

Ze zijn allemaal lekker, maar die Achelse Blauwe is het lekkerst

Zaterdag 8 juli

We wandelen naar het Middelheimpark. Het is erg warm vandaag, maar het is heerlijk om door het park van Middelheimmuseum te wandelen. Bij museumcafé Mika zitten we heerlijk in de zon op het terras.

Zondag 9 juli

We wandelden vanmiddag door Zurenborg en drinken wat op het terras van café Den Draak.