Antwerpen (24 t/m 30 juli 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 augustus wonen we tijdelijk in Antwerpen bij Yust, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 24 t/m 30 juli laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Antwerpen hebben gedaan.

Woensdag 26 juli

De zon scheen vandaag. Heerlijk weer om een rondje te wandelen en een iced chai latte te drinken op het terras van Caffènation.

Donderdag 27 juli

Vanmiddag zijn we een stukje wezen wandelen en hebben bij café Den Draak op het terras gezeten. Het was regenachtig. Op de terugweg zagen we opeens een beeld bovenop een gebouw staan. Als je om je heen kijkt zie je steeds weer andere dingen.

Vrijdag 28 juli

Het was vandaag een grijze dag. We gingen met de tram naar het centrum. We keken rond bij een Japanse winkel (Japan Center) en een kringloopwinkel. We gingen het dak op bij MAS om het uitzicht over de stad te bekijken.

We wandelden terug naar Yust en kwamen langs een stripmuur van Dick Matena (over het boek Kaas van Willem Elsschot) en keken rond bij Antwerps Kookhuis, een kookwinkel.

Vanavond gingen we uit eten bij Humm bij de Dageraadplaats. We aten hummus (pinda-chili), baba ganoush, tabouleh, The Steak (gelakte knolseldersteaks, compote van rode ui, zilveruitjes en bieslook), Bimi Bimi Sweet Tahini (geroosterde broccolini met miso tahinasaus) en zoete aardappelfrieten. Het was heerlijk!

Zaterdag 29 juli

Het was een voornamelijk grijze dag met zon in de middag. Bij het leuke winkeltje TLNT kochten we een bodywash bar en deodorant van Happy Soaps. Die van ons zijn bijna op.

Op de terugweg kochten we bij Kaasaffineurs Van Tricht twee kaasjes voor ons avondeten. Boven ligt de Achelse Blauwe (of Grevenbroecker) van Kaasmakerij Catharinadal (een blauwschimmelkaas uit België gemaakt van koemelk) en onder ligt Tricorne Cendre van Fromagerie Johnny Blanc (een rauwmelkse geitenkaas met een aslaagje uit Frankrijk). Ze waren heerlijk!

Verder keek ik vandaag op Marktplaats naar leuke Volkswagen-campers. Misschien is dat iets voor vanaf half september als we weer dak/thuisloos zijn. Maar misschien gaan we wel weer terug naar Antwerpen. Wij denken dat ons appartement in Rotterdam niet voor eind oktober klaar zal zijn.

Zondag 30 juli

Vandaag was onze laatste dag in Antwerpen. We zaten vanmiddag nog even op het terras van Caffènation.

Inmiddels zijn onze rugzakken weer ingepakt en staan ze klaar voor ons vertrek morgenochtend. Dan gaan we met de FlixBus voor een paar dagen naar Lille.

Volgend weekend zijn we bij mijn moeder en dan gaan we voor 6 weken naar Groningen. En daarna? Dat weten we nog niet…