Antwerpen (19 t/m 25 juni 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juli wonen we tijdelijk in Antwerpen bij Yust, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 19 t/m 25 juni laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Antwerpen hebben gedaan.

Maandag 19 juni

Vandaag wandelden we door de wijk (1e vier foto’s). Antwerpen heeft veel mooie gebouwen. ‘s Avonds wandelden we o.a. door het Stadspark.

Dinsdag 20 juni

Mathilde had vanmorgen een interviewafspraak voor Ikvindlezenleuk op de Groenplaats. Daarna wandelde ze terug naar Yust. ‘s Middags hebben we de was gedaan. Ondertussen heeft Mathilde aan haar website Ikvindlezenleuk gewerkt.

Aan het einde van de middag kochten we brood bij The Bakery (bij brouwerij De Koninck). Ook kochten we twee gebakjes.

‘s Avonds regende het.

Woensdag 21 juni

We wandelden door het Koning Albertpark en langs het Provinciehuis. ‘s Middags zaten we met onze laptops op het dakterras van Yust. We bleven er nog een drankje drinken toen om 17 uur de bar open ging.

Donderdag 22 juni

Het was vandaag een donkere en vooral erg natte dag. We zijn daarom niet wezen wandelen.

Vrijdag 23 juni

We namen de tram naar de Decathlon in Antwerpen Noord. Het is een gigantische winkel. Mathilde kocht er wandelsandalen van Merell. Daarna gingen we met de tram naar het centrum. Bij Le Pain Quotidien hebben we geluncht.

Voor ons avondeten halen we kaasjes bij Only Cheese (kaasaffineurs Van Tricht) (bij de brouwerij van De Koninck). Het is een kleine winkel, maar er is veel keuze. En het ruikt heerlijk naar kaas. We hebben de volgende kazen: Moerduiveltje van kaasmaker De Moerenaer (een witschimmelkaas uit België, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk), Le Petit Diable (gemaakt door kaasaffineurs Van Tricht, een roodschimmelkaas uit België, gemaakt van gepasteuriseerde koemlek uit het noorden van Frankrijk, gewassen in Duvel-bier), Achelse Blauwe (of Grevenbroecker, van kaasmaker Catharinadal, een blauwschimmelkaas uit België, gemaakt van koemelk). De Achelse blauw is onze favoriet.

vanaf boven: Moerduiveltje, Le Petit Diable, Achelse Blauwe

Zaterdag 24 juni

Mathilde had vandaag een afspraak met een Vlaamse boekblogger. We spraken af bij boekhandel De Groene Waterman. We hebben langs de boeken gelopen en allebei wat gekocht. Daarna zijn we naar Quetzal om met chocola bij te praten. Ik koos een hazelnoot-chocolademilkshake (met pure chocolade) en een caramelbrownie. Het was erg lekker! (en gezellig).

boekhandel De Groene Waterman
boekhandel De Groene Waterman
boek gekocht
Quetzal
naast boekhandel De Groene Waterman
boekhandel De Groene Waterman
chocola kiezen voor de milkshake bij Quetzal
hazelnoot-chocolademilkshake met caramelbrownie

Zondag 25 juni

Het is nog steeds 30+ graden, maar dat houdt ons niet tegen om te gaan wandelen. We gaan vandaag naar Park Vogelenzang (onderdeel van Nachtegalenpark). We moeten de ringweg oversteken, waar eigenlijk altijd file staat. Op het terras van Melkerij genieten we van een drankje.