Antwerpen (10 t/m 16 juli 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 augustus wonen we tijdelijk in Antwerpen bij Yust, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 10 t/m 16 juli laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Antwerpen hebben gedaan.

Maandag 10 juli

We zijn vandaag een dagje naar Rotterdam. Vanavond is de eerste VvE-vergadering voor ons nieuwe huis (helaas geen idee wanneer het klaar zal zijn). Lees ons blog hier.

Dinsdag 11 juli

We doen het vandaag rustig aan, want gisteren was een lange dag. We wandelen een rondje door de wijk. Het is warm weer en dan smaakt een iced chai latte op het terras van Caffénation erg goed.

terras van Caffénation

Woensdag 12 juli

Het was vandaag weer tijd om de was te doen. Gelukkig hebben ze wasmachines bij Yust. Voor 5 euro krijg je een muntje om de wasmachine aan te zetten. Waspoeder wordt door de machine geregeld. De wasdroger zijn gratis. Ondertussen zit ik met mijn laptop interviews uit te werken voor Ikvindlezenleuk.

volle wasmand
in de lobby zitten met laptop
was in de wasmachine

Donderdag 13 juli

Het is vandaag grijs weer, maar de temperatuur is aangenaam. We wandelen richting ‘t Zuid en drinken wat bij Buchbar, een kleine boekhandel en café. Ze hebben hier mooie boeken. Daarna wandelen we weer terug. Onderweg komen we mooie gebouwen tegen.

mooie gebouwen
bij Buchbar
mooie gebouwen
oude schoorstenen
wat drinken bij Buchbar
bij Buchbar
mooie gebouwen
tapje alcoholvrije mojito van de aldi

Vrijdag 14 juli

Het is vandaag bewolkt, maar het is best warm. Goed weer voor een ijsje. We wandelen naar Cremerie Germaine bij de Dageraadplaats. Ik had zin in zwart sesamijs en Christof koos pistacchio.

Cremerie Germaine, rechtsachter de rode brievenbus
zwart sesamijs
ijs onder deksels

Zaterdag 15 juli

Vanmiddag wandelden we naar boekhandel Luddites Books & Wine in het centrum. Het is een mooie boekwinkel en wijnbar in een oud gebouw, waar ze zowel Engelse als Nederlandse boeken verkopen. Op het dakterras dronken we wijn met wat kaas van Van Tricht. Het waait erg hard, maar dat is helemaal niet erg met dit warme weer.

boekhandel Luddites Books & Wine
in de boekwinkel
de kinderafdeling
lekkere wijn
naar binnen kijken
bord op de stoep
trap naar de kinderafdeling in de kamer
op het dakterras
kaas bij de wijn

Zondag 16 juli

We wandelen vandaag naar en door Brischanspark en Wolvenberg. Het is bewolkt vandaag en soms is het zonnig. Aan het einde van de wandeling regende het.

Vanmiddag haalden we een Too Good to Go-pakket op bij Yust. Het is een rijk gevuld en lekker uitziend pakket. Erg makkelijk dat we alleen maar even met de lift naar beneden hoeven.