Woensdag 23 mei 2001

Vanmorgen zijn we rond half 10 vertrokken bij de camping. Bij het supermarktje hebben we 2 broodjes, 2 appels en ijs gekocht. Vlakbij Desert View zijn we het park uitgereden richting Zion National Park, aan de noordzijde van de Grand Canyon. We hebben vandaag een mooie weg gereden: eerst via Painted Desert waar de bergen uit verschillende lagen verschillende kleuren bestaan. Erg gaaf! Ook hebben we veel rood gravel gezien, ook op bergen.

20010523 painted desert

20010523 painted desert

20010523 painted desert
Op een gegeven moment zijn we bij Navajo Bridge aanbeland. Dit is een ijzeren brug waarbij je beneden de Colorado ziet stromen. Het was hier bloedheet, blijkbaar 95 graden Fahrenheit (circa 35 graden).

20010523 navajo bridge

20010523 painted desert

20010523 painted desert
We zijn ook langs de Vermilion Cliffs gereden. Deze bestaan uit verschillende lagen met kleuren, net alsof iemand heeft zitten schilderen. Rond half 3 reden we Zion National Park binnen. In Utah hebben ze Mountain Time wat betekent dat het hier een uur later is dan in Arizona en Nevada. De weg (Zion-Mount Carmel Highway) begon tussen de rode rotsen. Onderweg zijn we gestopt om Checkerboard Mesa te bewonderen: een rots met zowel horizontale en verticale lijnen heeft. Daardoor ontstaan dus een blokjespatroon. Heel erg apart!

20010523 checkerboard mesa
Bij het visitor center van Zion zijn 2 campings, maar alleen op South Campground hebben ze tentplaatsen. We waren hier rond 16 uur en er waren niet zoveel plekken meer vrij. Na een paar keer rondrijden hebben we een plekje gevonden. De camping ligt in een redelijk breed dal tussen hoge rode rotsen. Na het opzetten van de tent zijn we even het park uit geweest om boodschappen te doen. We hebben o.a. hout gekocht zodat we straks een gezellig kampvuurtje kunnen bouwen. Tijdens het eten zagen we 2 mule deer dichtbij langslopen. Ze zijn niet echt bang voor mensen.

20010523 mule deer

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.