Vrijdag 18 mei 2001

We hebben vannacht allebei niet geweldig geslapen omdat het koud was vannacht. Ik had bij het eten gisteravond dressing gemorst op mijn joggingbroek en kon deze dus, i.v.m. de beren, niet aan. Erg vervelend. We waren dan ook om 8 uur al wakker. Buiten was het niet zo koud en we zijn gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we wezen douchen bij de supermarkt. Voor $3 per persoon werden we binnengelaten in de doucheruimtes. En we konden zo lang douchen als we wilden. Dat was heerlijk.

Met de auto zijn we een paar mijl verder het nationale park in gereden naar General Sherman Tree. Dit is de grootste levende boom ter wereld, althans qua inhoud. Hij heeft een omtrek van 31 meter en is zo’n 80 meter hoog. Best groot dus!

20010518 Sequoia NP

20010518 Sequoia NP
We hebben de Congress Trail gewandeld: een wandeling door het bos met veel sequoia’s. Was ongeveer 2 mijl lang. We hebben ongeveer een uur lekker relaxt gewandeld. Die sequoia’s zijn geweldig om te zien en we hebben dan ook ongeveer een rolletje volgeschoten. Daarna zijn we naar Moro Rock gereden. We hebben door het bos naar een grote sequoia gewandeld. Ook zijn we naar de Hanging Rock gegaan waar we een leuk, maar mistig uitzicht over de vallei hadden. Hier had je ook mooi uitzicht op Moro Rock: een naakte rots waar je via trappen naar boven kon klimmen. In de zon leek mij dat geen prettig idee en dus zijn we maar verder gereden.

20010518 Sequoia NP

20010518 Sequoia NP

20010518 Sequoia NP

20010518 Sequoia NP

20010518 Sequoia NP

Via Tunnel Log (een omgevallen sequoia waar je onderdoor kunt rijden) zijn we naar Crescent Meadow gereden. Hier hebben we weer lekker gewandeld langs sequoia’s en langs een seqoiahut die zo’n 100 jaar geleden door de ontdekker van Giant Forest als zomerhuisje werd gebruikt. Al met al hebben we hier een mijl of 2 gewandeld. Erg prettig!

20010518 Sequoia NP

Rond half 3 waren we weer terug in Lodgepole. Bij de winkel hebben we een sequoia growing kit gekocht. Eens kijken of we daar een boompje uit op kunnen kweken. In het visitor information center hebben we de tentoonstelling over sequoia’s bekeken en verder was er niets te doen.Op het informatiebord zagen we dat het gisteren 22 graden is geweest en vannacht 3 graden. Vandaar dat we het zo koud hadden. Omdat we honger hadden (natuurlijk weer niet geluncht) zijn we naar de snackbar gegaan om een cheeseburger (m) en een hamburger (c) te eten. Inmiddels was het bewolkt en een stuk frisser geworden.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.