Naar Hattem (1 april 2023)

Zaterdag 1 april

Vandaag zijn we naar Hattem geweest. Het is helaas regenachtig en best koud weer. Het was een hele reis om vanuit Apeldoorn in Hattem te komen. We namen de trein naar Deventer, waar we overstapten op de trein naar Zwolle. In Zwolle namen we bus 304 naar Hattem. De bus doet er 12 minuten over. Helaas was de bus die wij wilden hebben uitgevallen en moesten we een half uur wachten op de volgende bus.

In Hattem hebben we bij café Bij de jongens koffie/thee gedronken met wat lekkers. De gebakjes zien er erg mooi uit. Daarna hebben we door een regenachtig centrum gewandeld. Hattem is een hanzestad en heeft een mooi historisch centrum.

Uiteindelijk kwamen we bij het Anton Pieck Museum, wat de reden voor ons bezoek aan Hattem was. Vanmiddag opende daar de expositie van illustrator Jenny Bakker. Ik heb haar pas geïnterviewd voor mijn website Ikvindlezenleuk. In deze expositie staan de illustraties uit het prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel van Marlies Verhelst centraal. Daarnaast hangt er ook ander werk van Jenny Bakker. Een leuke tentoonstelling die je tot januari kunt bezoeken. We hebben zo ook de collectie van het Anton Pieckmuseum kunnen bekijken, met o.a. de tekeningen voor het Sprookjesbos in De Efteling.