Wandelen en Thais eten in Amsterdam (23 mei 2018)

Woensdag 23 mei 2018

Ik ben vandaag in Amsterdam voor de boekpresentatie van Een vreemde aap. Dit jeugdboek is geschreven door Li Lef├ębure en de illustraties zijn van Jenny Bakker. Het verhaal gaat over Jane Goodall en zij is zelf bij de boekpresentatie aanwezig (lees hier mijn verslag).

Voor de boekpresentatie heb ik nog wat door het centrum van Amsterdam gewandeld. Het zonnetje schijnt hier in Amsterdam, terwijl het in Rotterdam toen ik vertrok grijs en een stuk frisser was. Dit is wel fijn weer om een stukje te wandelen.

‘s Avonds ga ik met C. (die vandaag in Amsterdam werkte) en F. (een vriendin die bij de boekpresentatie was) eten bij Thai Bird, een Thais restaurant, eten. Bij de Thaise snackbar aan de overkant was het erg druk, en volgens de website is het restaurant niet veel duurder. Er is voldoende plek in het restaurant en de gasten zijn zo te zien een mengeling van Amsterdammers en toeristen. C. gaat voor Massaman Curry en ik voor de Pad Thai. Die smaakt goed. Het is alleen teveel voor mij, maar voor 1 euro pakken ze de rest van je eten voor je in en mag je het mee naar huis nemen. Eenmaal buiten kwam er nog iemand van het restaurant achter ons aan rennen omdat ik mijn Pad Thai op tafel had laten staan. Beetje dom van mij en goede service van het restaurant.