Museum Voorlinden (8 juli 2018)

Zondag 8 juli 2018

We hebben voor een paar dagen de auto van Christofs ouders geleend. Vandaag gaan we daarom met de auto naar museum Voorlinden in Wassenaar. Vanaf de parkeerplaats loop je een stuk door het bos voordat je bij het restaurant komt en daarnaast het museum ziet. De tuin direct naast het museum is aangelegd door Piet Oudolf. De tuin staat op dit moment vol met vrolijke bloeiende bloemen.

Helaas geldt de museumjaarkaart niet voor dit museum, dus we moeten een kaartje kopen. In het museum bekijken we eerst de tentoonstelling over Wayne Thiebaud. De tentoonstelling bevat vrolijke schilderijen met veel taarten en ijsjes. We krijgen spontaan zin in een taartje… Maar eerst bekijken we de rest van het museum. We komen langs de miniliften van Maurizio Castellan. Af en toe hoor je het pling-geluidje dat de lift op de verdieping is aangekomen en dan gaan de deuren open. Je verwacht dat er iemand uitstapt, maar dat gebeurt natuurlijk niet. In de tentoonstelling Rhapsody in blue zien we allerlei blauwe kunstwerken uit de collectie van het museum. Ik moet lachen om het beeld met de blauwe bal op zijn hoofd. Voorlinden is een heerlijk museum om doorheen te dwalen. Er zijn ook een aantal grotere kunstwerken te bekijken, zoals Open ended (een soort labyrint van staal), Swimming pool (waar je ook onder het kunstwerk kunt kijken) en Through the wall. Dit laatste kunstwerk is een bouwwerk met allemaal gekleurde vlakken. Er zitten ook een paar deuren in en, ondanks dat het niet duidelijk is of het niet mag, kun je het kunstwerk van binnen bekijken. De binnenkant zit vol met spiegels en lampen wat een sprookjesachtig effect geeft.

Nadat we het museum hebben bekeken eten we in de tuin bij de pop up bakery, die geïnspireerd is op de tentoonstelling over Wayne Thiebaud, een taartje.