Groningen (21 t/m 27 augustus 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot half september wonen we tijdelijk in Groningen, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 21 t/m 27 augustus laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Groningen hebben gedaan.

Maandag 21 augustus

Het is een zonnige zomerse dag. Aan het einde van de middag wandelen we naar Noordenzon in het Nooderplantsoen. Het is nog rustig, dus is het makkelijk om een tafeltje te vinden. We genieten van bier, wijn, nacho’s en de zon.

Woensdag 23 augustus

We wandelen een rondje en drinken wat op het terras van Goudkantoor.

Donderdag 24 augustus

We wandelen naar het centrum om bij Smaakaron een Too Good to Go-pakket op te halen. Lekkere macarons voor bij de thee. Onderweg zagen we nog wat mooie gebouwen

Zaterdag 26 augustus

We wandelen naar het centrum en halen voor ons avondeten brood bij bakkerij Broodje van Eigen Deeg. Daarna halen we lekkere kaas bij kaashandel Van der Leij. Op de laatste foto zie je de volgende kazen (van boven naar beneden, met de klok mee):

  • Gaparon (feen witschimmelkaas van koemelk (Auvergne, Frankrijk) met verse knoflook en peper)
  • Vlielander Bunker blauw (een blauwschimmelkaas van koemelk (Nederland), gerijpt in een bunker op Vlieland)
  • Maroilles Coupe (een roodschimmelkaas van koemelk (Noord-Frankrijk))

Wat een geweldige combinatie blijkt dit te zijn. De Gaparon is pittig en smaakt heerlijk naar knoflook, de Mairolles Coupe is een romige kaas met een licht-pittige nasmaak en de Vlielander Bunker Blauw is romig en sterk van smaak. Op de een of andere manier passen deze smaken goed bij elkaar en geen van de kazen wordt overschaduwd door de anderen. We hebben dan ook geen favoriet vandaag. Het geheel is gewoon goed

Zondag 27 augustus

Vandaag ontbijten we met een Croissant au citron. Deze hebben we gisteren gekocht bij bakkerij Broodje van Eigen Deeg.