Groningen (14 t/m 20 augustus 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot half september wonen we tijdelijk in Groningen, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 14 t/m 20 augustus laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Groningen hebben gedaan.

Maandag 14 augustus

Wat een heerlijk weer vandaag! We wandelen een rondje door de stad, waar het druk was met studenten. De Keiweek (introductieweek) is begonnen. Op het terras van café Het Pomphuis genieten we van de zon.

Dinsdag 15 augustus

Er was een mooie wolkenlucht vanmiddag tijdens ons rondje wandelen. Onderstaande foto is gemaakt op de Noorderbinnensingel. Dit is vlakbij waar we tijdelijk wonen. Hier woonden de opa en oma van mijn vader. Geen idee op welk nummer, maar wel grappig om door de straat te lopen.

Woensdag 16 augustus

Vanmiddag wandelden we een rondje langs het water.

Donderdag 17 augustus

Vandaag een gezellige dag op stap met een vriendin die een paar daagjes in Groningen is. We hebben volop bijgepraat vandaag. We beginnen met koffie/thee op het terras van Goudkantoor en lunchen later op het terras van Bommen Berend. Verder bezoeken we kledingwinkels. ‘s Avonds naar Noordenzon geweest waar een nichtje van haar bleek op te treden. Later op de avond zijn we naar het centrum gewandeld om haar ‘thuis’ te brengen. Op de Vismarkt was de nieuwe Top Gun te zien op groot scherm. Zo te zien een filmvoorstelling vanwege de Groningse introductieweek.

Vrijdag 18 augustus

Vandaag zijn we naar de Rolling Stones-tentoonstelling in het Groninger Museum geweest. Leuk om te zien hoe de Rolling Stones veranderden van een brave boy band in de rock ‘n roll groep die ze nog steeds zijn.

Zondag 20 augustus

Het is heerlijk weer vandaag! We wandelen een rondje en genieten van de zon op het terras van café De Sigaar.