Eten bij De Fondue Fabriek (11 februari 2018)

Zondag 11 februari 2018

Ik ben dol op kaasfondue, maar Christof iets minder. Toen een vriendin vroeg of ik zin had om mee te gaan naar De Fondue Fabriek in Gouda zei ik daar natuurlijk ‘ja’ op. De Fondue Fabriek is een pop-up restaurant in de kelder van de Lichtfabriek. Via de website kun je reserveren, maar ze zijn beperkt open. Toen we binnen kwamen zagen we al snel dat het druk was. Bijna alle tafeltjes waren bezet. Wij kregen een tweepersoonstafeltje toegewezen. Wel een bijzondere plek, want direct aan ons tafeltje zat een ouderwetse schoolbank waar iPads oplagen. De hele avond zaten hier kinderen te spelen. Dit vonden we hierdoor niet echt een gezellig tafeltje…

20180211 kaasfondue

Doordat het zo druk was kostte het moeite om de aandacht van het personeel te trekken. Uiteindelijk is een van ons naar een serveerster toegelopen zodat we in ieder geval alvast een wijntje konden bestellen. We kregen geen uitleg over de verschillende soorten fondue, dus we hebben zelf maar het formulier ingevuld en dit aan iemand van het personeel meegegeven.

20180211 kaasfondue

We moesten lang wachten op de kaasfondue. We kregen al wel snel de schaaltjes groente en brood. Toen eindelijk onze Goudse kaasfondue kwam was ons brood al bijna op. De kaasfondue was erg lekker!

20180211 kaasfondue

20180211 kaasfondue

Toen we het bakje kaasfondue leeg hadden hebben we een nieuwe kaasfondue besteld. We mochten ook een andere smaak fondue bestellen en daarom kozen we nu voor de truffelfondue. Deze was ook erg lekker.

20180211 kaasfondue

We hadden een erg gezellige avond met lekkere kaasfondue en wijn. We hadden liever een ander tafeltje gehad en de bediening was aan de langzame kant.