Dagje Texel (2 september 2017)

Zaterdag 2 september 2017

Een tijdje terug hebben we goedkope treindagkaartjes gekocht die we uiterlijk morgen kunnen gebruiken. Daarom gaan we vandaag op stap en we kiezen voor een bestemming waardoor we een eind met de trein kunnen reizen, namelijk Texel. De treinreis naar Den Helder duurt 2 uur en een kwartier. Ruim tijd om te lezen dus…

In Den Helder nemen we de bus naar de veerboot. We gaan in de rij staan om een kaartje te kopen. Er is maar 1 kaartautomaat die het doet, dus we staan een tijdje in de rij. Gelukkig halen we de boot naar Texel zonder problemen. Aan boord nemen we een broodje en wat te drinken. De bootreis voelt als vakantie.

 

Als we op Texel zijn nemen we de bus naar Den Burg. Den Burg is de hoofdstad van Texel en er wonen hier 7000 mensen (van de 14.000 mensen die op Texel wonen). Het is vandaag heerlijk zonnig weer. We wandelen door het dorpje en gaan op zoek naar een plekje om te lunchen. We komen uit bij Lokaal 16. In de tuin vinden we een plekje in het zonnetje. De broodjes zijn erg lekker en we kunnen even bijkomen van de lange reis.

Vanuit Den Burg wandelen we naar De Koog. De bus rijdt niet zo vaak en is net vertrokken. Ik denk dat ik 6 kilometer wandelen wel aankan… Dat bleek achteraf gezien toch wat te hoog gegrepen. We worden regelmatig door fietsers ingehaald. Ondanks dat we over het fietspad langs de grote weg lopen is het een mooie route. Als we eindelijk in De Koog aankomen hebben we wel een drankje verdiend. Het eerste terras dat we tegenkomen is van Vogelhuis Oranjerie. Dit is een groot terras vlak voordat je het centrum van De Koog inloopt. Een leuke plek om mensen te kijken.

Als we weer uitgerust zijn wandelen we door het toeristische centrum van De Koog en richting het strand. Heerlijk om de zee te zien.

 

Terwijl we wachten op de bus eten we een ijsje. En dan begint de lange reis weer naar huis. Het was een lange, vermoeiende en leuke dag. Texel is wel wat te ver om een dagje naar toe te gaan vanuit Rotterdam…